Bayern spreman za najskuplji transfer u klupskoj historiji, predsjednik Hainer tvrdi: "Da, možemo!"

Spremni da plate preko 100 miliona

Bayern spreman za najskuplji transfer u klupskoj historiji, predsjednik Hainer tvrdi: "Da, možemo!"

Edmir Škorić

Predsjednik njemačkog prvaka Bayerna, Herbert Hainer, rekao je da je klub spreman za ljetni transfer period i da može potrošiti oko 100 miliona eura za vrhunskog igrača.

Nakon turbulentne i teške sezone u kojoj je osvojena "samo" Bundesliga, i nakon koje je došlo do velikih promjena u rukovodstvu kluba, dolazi ljetni period koji navijači najviše vole. Mnoga se imena povezuju sa Bavarcima, a očekuje se i neko zvjezdano i skupo pojačanje.

“Ekonomski smo jako dobro pozicionirani i imamo velike ciljeve. Stoga je odgovor: Da, mogli bismo potrošiti više od 100 miliona eura, ali o tome ćemo intenzivno razgovarati'', rekao je Hainer za Sport Bild.

Bavarski zvaničnik dodao je, međutim, da se može dovesti čak i vrhunski igrač iz Premier lige, koji su obično vrlo skupi:

"U konačnici, kandidati se moraju uklopiti u Bayernovu filozofiju. Mi smo jako dobar i cijenjen klub i ako nekoga želimo, sigurno je da ćemo imati dobre šanse da ga dovedemo, bez obzira gdje trenutno nastupa", dodao je.

Tradicionalno, Bayern ima vrlo konzervativnu politiku u mercatu i izbjegava plaćanje pretjeranih iznosa, na što su navikli klubovi poput Manchester Cityja, Real Madrida ili Chelseaja.

Oglasi

Ipak, moglo bi konačno doći do najskupljeg transfera u historiji kluba, a radi se o fudbaleru West Hama Declanu Riceu, kojeg također žele i neki velikani u Premier ligi.

Ovaj 24-godišnji veznjak trenirao je u juniorima Chelseaja, a potom je 2013. stigao do West Hama. Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na preko 100 miliona eura.

Potpisivanje Lucasa Hernandeza iz Atletica od 80 miliona eura do sada je najskuplje potpisivanje Bayerna, dok bi dolaskom Ricea bio srušen rekord njemačkog velikana.

Rice bi pojačao konkurenciju u veznom redu i navodno je već razgovarao s trenerom Thomasom Tuchelom, te izrazio želju da dođe, iako ga je možda malo ohladilo sve ono što se dešavalo oko Bayerna na kraju sezone, kada su smijenjeni Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić.

Rice još uvijek ima ugovor s West Ham Unitedom do 2024. godine, koji se vjerojatno može produžiti do 2025. godine.

Pored veznjaka, cilj Bayerna je dovođenje centarfora i spominje se prije svih Dušan Vlahović iz Juventusa. Mnogi smatraju da je odlaskom Roberta Lewandowskog nastala velika rupa i da je to uzrok Bayernovih slabijih rezultata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Volcanobet kladionica nudi vrhunske kvote za sve sportske događaje, a pronaći ćete ih na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovi iz Bayerna su pukli totalno , 100 mil za običnog polovnjaka ccc gdje oni bacaju pare , nije ni čudo što ponekad osvoje ligu prvaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi