Portugalci tvrde da Martinez sprema "revoluciju" u Zenici, govore o neprijateljskoj atmosferi

Španac želi pobjedu i rekord na klupi Portugala

Portugalci tvrde da Martinez sprema "revoluciju" u Zenici, govore o neprijateljskoj atmosferi

Edmir Škorić

Pobjedom nad Slovačkom (3:2) sinoć je Portugal nakon sedam kola osigurao plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine, pa će u preostale tri utakmice Cristiano Ronaldo i društvo biti rasterećeni.

Slijedi Portugalcima dolazak u Zenicu. U ponedjeljak će biti ponovo domaćini na njima već dobro poznatom Bilinom polju. Vodit ćemo se svi logikom da će Portugal biti manje superioran jer je već osigurao odlazak na Euro, no sudeći prema pisanju medija u Portugalu, ne dolaze tamo bez rezultatskog imperativa.

Naime, Roberto Martinez će htjeti da ostvari rekord sa osam uzastopnih pobjeda u službenim utakmicama portugalske reprezentacije, čime bi nadmašio Fernanda Santosa, koji je s Portugalom na putu do Eura 2016. ostvario sedam uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama.

Dakle, Portugal nikako u Zenciu ne dolazi bez pobjedničkih ambicija, žele nastavak sjajne serije, žele sa maksimalnim brojem pobjeda okončati ove sjajne kvalifikacije, ali i pored toga, Martinez sprema "revoluciju" u timu, odnosno brojne promjene.

Očekuje se da će brojni igrači sa klupe dobiti šansu ispred Bruna Fernandesa, Cristiana Ronalda, Joaa Cancela ili Dioga Dalota i to na prvu zvuči dobro. Na drugu? Rezervisti su Pedro Neto, Ruben Neves, Joao Felix, Diogo Jota...

Oglasi

Sad je zapravo pitanje da li je bolje da igraju oni ili nešto stariji i umorniji Fernandes, Ronaldo, Cancelo... Španski stručnjak, tvrdi porugalski Diarioaviero.pt, mogao bi čak i iznenaditi sve i svakoga i dati priliku mladim debitantima Joau Gomesu, 19-godišnjem veznjaku Benfice, kao i Totiju Gomesu, defanzivcu Wolverhamptona.

Portugalski mediji upozoravaju da je BiH nakon pobjede u Vaduzu nad Lihtenštajnom s novim selektorom i dalje u igri za EP i da će svakako tražiti pobjedu, a uostalom dobro se sjećaju Bilinog polja:

"Nakon intenzivne utakmice na Dragau, Portugal je još jednom suočen sa veoma teškim testom na 'starom' stadionu Bilino Polje, stadionu koji je zadavao dosta poteškoća portugalskoj ekipi u dva navrata kada su završili tamo gore u prošlosti, 2009. i 2011. godine, uvijek sa vrlo neprijateljskom atmosferom koja je dolazila sa tribina".

No, ne bi se Portugalci trebali plašiti te atmosfere, budući da je većina bh. navijača u Vaduzu pravila prekide sa željom da rastjera trenutne ljude iz FSBiH, pa je za očekivati i da u ponedjeljak navečer nastasve svoju borbu, ali će svakako biti uz Ljiljane koji bi eventualnom senzacijom i pobjedom došli u situaciju da dva kola prije kraja sami odlučuju o svom plasmanu na Euro, naravno bile bi onda neophodne pobjede, ali bi se vratila nada, bez obzira što smo svi već prežalili ove kvalifikacije i okrenuli se baražu u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U svakom slučaju, duel u Zenici neće biti revijalan, bit će to velika borba na terenu, svi imaju svoje motive, selektori jedne i druge reprezentacije naročito, ali i vatreni bh. navijači koji su nezadovoljni stanjem u Fudbalskom savezu BiH i nekim odlukama čelnika istog, pa će htjeti da traže "pravdu" na svoj način.

Na sve mečeve kvalifikacija za EP, kao i na duel u Zenici, možete ostaviti okladu uz najveće kvote na sajtu Volcanobet kladionice. Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

ado1972
Opet hlupaš neznanje , novinaru. I s pobjedom protiv Portugala, nama ništa ne znači ako Slovačka i Luksemburg ne odigraju neriješeno. Bilo koja druga opcija nas izbacuje.
0 0
ado1972
Opet hlupaš neznanje , novinaru. I s pobjedom protiv Portugala, nama ništa ne znači ako Slovačka i Luksemburg ne odigraju neriješeno. Bilo koja druga opcija nas izbacuje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi