Carlo Ancelotti ide na novi posao!
Italijanski stručnjak se na kraju naredne sezone oprašta od klupske karijere i preuzet će vođenje selekcije Brazila (Foto: EPA)

Uskoro će sve biti zvanično

Carlo Ancelotti ide na novi posao!

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti (64) uskoro će dobiti novi posao. On će 1. jula 2024. godine preuzeti reprezentaciju Brazila i naredna sezona s Kraljevima bit će mu posljednja u klupskoj karijeri. 

Carlo Ancelotti će od 1. jula 2024. godine preuzeti selekciju Brazila. Legendarni italijanski stručnjak završit će narednu sezonu na klupi Reala i nakon toga ide na novi posao.

Brazilski mediji objavili su kako je dogovor sa 64-godišnjim trenerom postignut i da će službena objava doći veoma brzo.

"Fudbalski savez Brazila garantuje potpis Ancelottija do kraja ove godine ili do sredine naredne. Predsjednik Ednaldo Rodrigues će 30. juna objaviti kako će se raditi u tranzicionom periodu dok italijanski stručnjak ne dođe na mjesto selektora", piše Estadao.

Carlo Ancelotti se odavno povezuje s klupom Brazila. Pokušali su čelnici ovog Saveza da ga na klupu dovedu već ovog ljeta, ali je Italijan odlučio ispoštovati ugovor kojeg ima s Real Madridom.

Oglasi

"Po mom mišljenju ovo je bila dobra sezona. Naravno da je moglo bolje. Nismo zadovoljni plasmanom u La Ligi", rekao je italijanski stručnjak i nastavio je:

"Naredne sezone ću biti iznimno motivisan. Cijeli svijet zna da imam ugovor do juna 2024. godine. Svi znaju da ga želim dovršiti do kraja. Razgovarao sam s predsjednikom i on je izrazio veliku podršku i dao mi je maksimalno povjerenje. Klub mi je saopštio da ostajem do isteka ugovora", istakao je Ancelotti.

Ipak, sve vodi ka tome da će iskusni trener od naredne godine preuzeti klupu Karioka. On bi ih trebao povesti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na raspolaganju će imati zaista spektakularnu ekipu.

Ancelotti je trenersku karijeru započeo 1992. godine kao pomoćnik Arriga Sacchija na klupi reprezentacije Italije, da bi prvi samostalni posao dobio u Reggiani 1995. godine.

Potom je uslijedila zaista velika karijera. Radio je u Parmi, Juventusu, Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu, Napoliju i Evertonu, da bi 2021. godine po drugi put preuzeo ekipu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao trener uzeo je sve što je mogao i sada je došlo vrijeme za nešto mirniji posao, a to je svakako selektorska pozicija gdje nema svakodnevnih treninga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Kakav Ancelotti teletabis ****ni. Lako je biti na celu uefinog Madrida. Do tad sve taraba osim milana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi