Casillas: Ako Ronaldo osvoji Zlatnu loptu, onda to nema nikakve logike
Casillas smatra da njegov bivši saigrač ne zaslužuje nagradu

Bivši golman Reala rekao svoje mišljenje

Casillas: Ako Ronaldo osvoji Zlatnu loptu, onda to nema nikakve logike

S. Pašalić

Iker Casillas je imao zanimljivu objavu na svom Twitter nalogu zbog koje se otvorila velika rasprava.

Nekadašnji golman Real Madrida, koji je sada član Porta, komentarisao je događaj koji će se uskoro desiti, a riječ je o Zlatnoj lopti.

Prošle godine je Luka Modrić osvojio ovu nagradu i tako prekinuo dugogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a ove bi ponovo moglo biti dosta zanimljivo.

Naime, Virgil van Dijk je nakon sjajne sezone u dresu Liverpoola glavni favorit za osvajanje ove nagrade uz Lionela Messija koji je također igrao sjajno, a i Iker Casillas smatra da bi ipak bilo logično da je osvoji jedan od ove dvojice igrača, a ne Cristiano Ronaldo, s obzirom da Portugalac nije bio na nivou kao prethodnih sezona.

"Van Dijk izabran je za najboljeg igrača UEFA-e. Messi je izabran od FIFA-e. Zamislite, ako Cristiano osvoji Zlatnu loptu, izgledalo bi mi da smjernice koje koristimo u nogometu, a koje određuju o tome ko će pobijediti za najveću pojedinačnu nagradu nisu logične", napisao je Casillas.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi