Sedmično "legne" 350.000 eura, a on se bruka kao niko: Sterling u očaj bacio navijače Chelseaja

Još jedan nestvaran promašaj

Sedmično "legne" 350.000 eura, a on se bruka kao niko: Sterling u očaj bacio navijače Chelseaja

Endin Čaušević

Chelsea je danas još jednom razočarao svoje navijače jer je na Stamford Bridgeu osvojio tek bod protiv Burnleyja (2:2) u meču 30. kola engleskog Premiershipa. Tragičar je ponovo bio Raheem Sterling koji je promašio nevjerovatnu priliku u finišu utakmice.

Plavci ove sezone igraju ispod svih očekivanja i čini se da već sada navijači Chelseaja jedva čekaju da se jedna od najgorih sezona u posljednjih 20-tak godina konačno završi.

Londonski klub igrao je danas na svom terenu protiv Burnleyja i imao ulogu favorita, ali ponovo nije uspio da pobijedi.

Chelsea je uspio da dođe do prednosti u finišu prvog poluvremena kada je Palmer pogodio s bijele tačke za 1:1, a uz to gosti su ostali i s igračem manje nakon što je crveni karton dobio Assignon.

No, već početkom drugog dijela Burnley je poravnao na 1:1. Igrala se 47. minuta kada je Culler zatresao mrežu domaćeg tima nakon što ga je uposlio Brownhill.

Chelsea je u 78. minuti uspio ponovo da dođe do vodstva kada je svoj drugi gol na meču zabio Palmer i činilo se tada da je sve riješeno, ali samo tri minute kasnije novi šok za domaće.

Oglasi

Burnley je uspio ponovo da se vrati u meč golom koji je postigao O'Shea za 2:2 i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Ipak, tragičar Plavaca i ovaj put bio je Sterling koji je u 85. minuti promašio zicer i priliku da donese londonskom klubu pobjedu.

Nakon odličnog centaršuta Palmera na pet metara od gola gostiju sam je ostao Sterling koji glavom očajno šutira, te lopta ide pored gola Burnleyja na šok i nevjericu navijača Chelseaja.

Nestvaran promašaj igrača kojeg je Chelsea platio 60 miliona eura prije dvije godine možete POGLEDATI OVDJE.

Inače, Sterling je sa preko 17 miliona eura među najplaćenijim igračima Chelseaja, ali od dolaska iz Manchester Cityja takav status uopšte nije opravdao.

Sedmično inkasira 350.000 eura i za igrača takvog renomea ovakvi promašaji su zaista previše. Sterling igra u očajnoj formi, a sve je više navijača Chelseaja koji se nadaju da će ga klub prodati na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima je na 37 mečeva zabio osam golova i dodao 11 asistencija. Statistika nije loša, ali bila bi daleko bolja da je pogodio sve nevjerovatne prilike koje je promašio.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti