Dani Olmo puni kasu GNK Dinamo Zagreb: Sprema se ogroman transfer i velika isplata timu s Maksimira
Španski fudbaler donijet će nove milione u kasu Dinama (Foto: Igor Kralj / Pixsell / EPA)

Ogromne su cifre u igri

Dani Olmo puni kasu GNK Dinamo Zagreb: Sprema se ogroman transfer i velika isplata timu s Maksimira

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo mogao bi narednog ljeta zaraditi poprilično ozbiljnu cifru od očekivanog transfera reprezentativca Španije Danija Olma.

25-godišnji ofanzivac Dani Olmo karijeru bi mogao nastaviti u engleskom Premiershipu. Interes londonskih Plavaca za reprezentativca Španije je ogroman i navodno će ubrzo započeti pregovore s njemačkim RB Leipzigom oko njegovog transfera.

Ova vijest je itekako bitna za zagrebački Dinamo. Oni bi od transfera ovog fenomenalnog fudbalera mogli itekako profitirati i poprilično napuniti kasu.

Dinamo je sklopio zanimljiv dogovor s Leipzigom prilikom prodaje Španca 2020. godine. Isplaćeno im je 29 miliona eura za usluge ovog fudbalera, a dogovoreno je i da će Modri imati 20 procenata od zarade njemačkog kluba na narednom transferu.

Pretpostavlja se da će RB Leipzig u transferu španskog napadača inkasirati 60 miliona eura. To znači da je zarada 31 milion eura od čega će 20 posto pripasti Dinamu, odnosno oko šest miliona eura.

Oglasi

Konačna cifra bit će poznata ako se transfer zaista realizuje. Dinamo će definitivno dobiti krupan kolač od prodaje Španca kojeg su kao klinca 2015. godine doveli iz čuvene Barcine La Masije.

To se ispostavio kao fenomenalan potez. Olmo je veoma brzo postao prvotimac i zahvaljujući odličnim igrama uslijedio je veliki transfer u Bundesligu.

Dani Olmo je u dresu tima s Maksimira nastupio u ukupno 124 utakmice i ima učinak od 34 pogotka i 28 asistencija.

Chelsea nije jedini koji želi Olma

Ono što bi moglo obradovati Dinamo je činjenica da Chelsea nije jedini tim koji bi rado doveo španskog fudbalera u svoje redove.

Oglasi

Duga je lista velikana koji bi ovog 25-godišnjaka rado vidjeli u svom timu. Među njima su Manchester City, Real Madrid i Barcelona, no Chelsea je za sada favorit da ga dovede.

Interes drugih klubova obradovat će Dinamo. Što je cijena prodaje veća Modri će inkasirati više novca i definitivno će i u Zagrebu nestrpljivo čekati vijesti o transferu ovog fudbalera.

Hoće li Olmo ovog ljeta zaista napustiti RB Leipzig vidjet ćemo vjerovatno nakon Evropskog prvenstva. Tu bi mu se cijena dodatno mogla povećati jer u dresu Španije pruža zaista sjajne partije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isto je i u RB Leipzigu. Izgleda zaista fenomenalno na terenu, a u 142 odigrane utakmice za njemački tim ima učinak od 28 golova i 33 asistencije.

Ove sezone odigrao je 19 utakmica, zabio je sedam pogodaka i upisao je četiri asistencije. Određeno vrijeme proveo je van terena zbog povrede.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Još žive na račun Mamicevih transfera
0 1
Aspirator
Prodaja 60 miliona, Dinamu 20% to je dakle 6 miliona …. MATEMATIKOOOOOO IMA LI TE ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi