Čuveni transfer mag otkriva: Real Madrid je završio spektakularan transfer
Foto - EPA

Stiže sjajni defanzivac

Čuveni transfer mag otkriva: Real Madrid je završio spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Real Madrid navodno je završio spektakularan transfer, a novi igrač Kraljeva trebao bi postati njemački reprezentativac Antonio Rudiger.

Rudigeru ugovor s Chelseajem ističe na kraju ove sezone. Pregovori o produženju saradnje su davno stali, pa je postalo izvjesno da njemački reprezentativac neće nastaviti saradnju s Plavcima

Njegov novi tim će, po svemu sudeći, biti Real Madrid. Ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je kako je sjajni defanzivac veoma blizu dogovora s madridskim velikanom i uskoro bi sve trebalo postati službeno.

Prema njegovim informacijama, Rudiger je pristao na smanjenje plate kako bi se lakše postigao dogovor s Realom i njegov transfer u redove velikana iz Madrida uskoro bi trebao biti završen.

Manchester United je ponudio najviše novca 29-godišnjem fudbaleru, ali Nijemac želi igrati Ligu prvaka. Ona je Unitedu još neizvjesna, pa su se Kraljevi izdvojili kao logičan izbor za ovog defanzivca.

Također, PSG i Juventus su se povezivali s dovođenjem Rudigera, ali on je po svemu sudeći već odabrao tim u kojem će igrati naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Antonio Rudiger je u Chelsea stigao 2017. godine iz Rome. Za Plavce je odigrao 196 utakmica i postigao je 12 golova.

S londonskim Plavcima je osvojio gotovo sve što je mogao. Podizao je trofeje Lige prvaka, Evropske lige, Premiershipa, FA Kupa, UEFA Superkupa, te svjetskog klupskog prvenstva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Bravo za Rudija. Pametan izbor.
4 5
jose
Rudi još nije odlučio. Čeka novog vlasnika da vidi šta se nudi za produženje.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti