Dojučerašnji fudbaler Širokog prvo pojačanje NK Domžale za novu sezonu!

Ćorluka predstavljen u novom klubu

Dojučerašnji fudbaler Širokog prvo pojačanje NK Domžale za novu sezonu! · Zvanično

Bh. premijerligaš NK Široki Brijeg i slovenački NK Domžale su prošle godine odmjerili snage u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Slovenački tim je bio bolji, ali se nekoliko igrača Širokog pokazalo u odličnom svjetlu u tom dvomeču.

Jedan od njih je bio i desni bočni tima sa Pecare Josip Ćorluka (24) kojeg su čelnici Domžala nastavili pratiti tokom čitave protekle sezone.

Josip Ćorluka je danas i zvanično postao prvo ljetno pojačanje NK Domžale, a od njega se u novom klub očekuje da odmah pomogne ekipi u evropskih izazovima.

Inače, Ćorluka je sa NK Domžale potpisao dvogodišnju saradnju.

"Pratimo Josipa cijelu godinu još od kada smo se počeli pripremati za prošlogodišnji obračun sa Širokim Brijegom. To je igrač koji može na kvalitetan način popuniti nekoliko pozicija, a polivalentnost je izuzetno važna za težak ritam koji nas očekuje na ljeto i jesen. Vrlo je srčan i borben igrač, a to su krarakteristike koje su dobrodošle u svakom timu", izjavio je sportski direktor NK Domžale Matej Oražem.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Josip Ćorluka je prošao omladinsku školu Širokog, te je svoju čitavu dosadašnju karijeru proveo u klubu sa Pecare. Prvom timu se priključio u sezoni 2014/2015.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi