Dušan Tadić 'opljačkan' - Krivac UEFA!

Odluka je po propisu, ali...

Dušan Tadić 'opljačkan' - Krivac UEFA!

Midhat Šljivak

Fenerbahče je razbio Spartak Trnavu s 4:0 u susretu 6. kola Konferencijske lige. Dva gola postigao je Edin Džeko, a Dušan Tadić je ostao bez gola, iako je zatresao mrežu s bijele tačke. UEFA je ovaj gol upisala kao autogol golmana Spartaka.

Dušan Tadić ostao je bez gola u meču sa Spartakom iz Trnave. UEFA je odlučila da njegov gol s bijele tačke u 48. minuti meča pripiše kao autogol golmana slovačkog tima Dominika Takača.

Tadić je pogodio stativu, lopta je od golmana Takača otišla u mrežu, a UEFA je smatrala da Srbin ne bi pogodio da nije bilo odbijanca od čuvara mreže protivničkog tima.

Zbog toga su ovaj pogodak upisali kao autogol Takača i reprezentativca Srbije su ostavili bez pogotka.

Oglasi

Njemu je tako za utjehu ostala još jedna asistencija kojim je dodatno podebljao sjajan učinak ove sezone. Tadić je u 26 utakmica upisao 11 golova i osam asistencija.

Za mnoge je UEFA opljačkala Tadića u ovom slučaju, no lopta zaista nije išla u gol i odluka je ispravna.

Edin Džeko zabio dva gola u dvije minute

Edin Džeko je večeras upisao tek drugi nastup u Konferencijskoj ligi ove sezone. Jednostavno je morao biti na terenu u ključnoj utakmici.

Odmah je došao i do golova. U dvije minute je protivničku mrežu zatresao dva puta i pokazao je još jednom o kakvom se napadaču radi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine večeras je odigrao 21. meč u sezoni za Fenerbahče. U ovim utakmicama njegov učinak je više nego impresivan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Čak 16 puta Džeko je tresao protivničke mreže. Tom učinku je dodao i sjajnih sedam asistencija.

Fener je uz Galatu na vrhu turskog prvenstva, a sada će nastaviti put i u Evropi, te će biti veoma opasan rival za sve.

Top Komentari

vedin
Ti nisi novinar ti si glupson!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi