Džeko iščekuje transfer: Milik pravi probleme, Juventus povećao ponudu, više novca i Željezničaru

Jutarnji presjek vijesti s Apenina

Džeko iščekuje transfer: Milik pravi probleme, Juventus povećao ponudu, više novca i Željezničaru

A. Čaušević

Vijesti vezane za transfer Edina Džeke u Juventus pristižu iz sata u sat, a i nedjeljo jutro je donijelo nekoliko novih informacija u medijima na Apeninima. 

Džeko nije igrao protiv Verone, cijeli meč je presjedio na klupi, nije ni obavio kondicioni trening na Bentegodiju što je jasan nagovještaj transfera, međutim tokom noći zakomplikovale su stvari.

Probleme stvaraju Arkadiusz Milik i Napoli. Poljak je obavio ljekarske preglede, ali njegov menadžera David Pantak traži da Napoli isplati plate za juli i august te smanji kazne zbog pobune iz novembra prošle godine.

U međuvremenu je i Roma tražila popust što je razljutilo Aurelia De Laurentiisa tokom posljednjeg razgovora sa Guideom Fiengom. Vučica bi da se na drugi način definiše već dogovoreni način plaćanja. Dogovor je bio 3 milliona za posudbu te 15 miliona za obavezni otkup.

Dok se "kuha" na relaciji Rim-Napulj u Torinu ne sjede skršetnih ruku te su kako navodi Gazzetta dello Sport odlučili da povećaju ponudu za Džeku. Sada je riječ o cifri od 17 miliona eura.

Iznos je to kojeg u Romi ne namjeravaju odbiti za jednog 34-godišnjaka pa razmišaljaju da puste Džeku bez obzira kako završi ishod s Milikom. U tom slučaju bi se okrenuli nekim drugim rješenjima.

Kao što je poznato ishod dešavanja u Italiji pomno prisluškuju i na Grbavici. FIFA-in mehanizam solidarnost i odluka da se isti isplaćuje nakon transfera između klubova pod istim Savezom znači da će i Željezničar dobiti dio kolača u slučaju Džekinog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko bi Roma svog najboljeg kapitena Staroj dami prodala za iznos od 17 miliona eura, Željezničaru bi pripalo 3.25 %, odnosno nešto više od 550.000 eura.

Juventusu se svakako žuri da što prije riješi pitanje napadača. Prvi izbor je Džeko i Andrea Pirlo ga želi imati u svom timu već u drugom kolu kada Bianconeri gostoju ni manje ni više nego Romu. Bilo bi to zaista pakleno "vatreno krštenje" za popularnog Dijamanta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
E moj uredniče bolje bi bilo da pišeš i analiziraš moguće nacine kako da se pomogne "Željani" tvom omiljenom klubu, nego da pišeš i išcekuješ sadake od mogucih transfera ili zahtjeva raznim Opcinama i Kantonu Sarajevo.
14 4
sipopugaloma
Hahahah to Causevicu, smiruj uzavrele strasti na Grbavici.. Jes ga razvuko i Dzeko, dok se on necka, Amaw zrtvuje bodove protiv zadnje i predzadnje ekipe na tabeli
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi