Navijači Interovih rivala na nogama: Džeko u centru pažnje, VAR nije mogao ništa

Detalj sa meča protiv Venezije

Navijači Interovih rivala na nogama: Džeko u centru pažnje, VAR nije mogao ništa

A. Čaušević

Edin Džeko je svojim golom donio pobjedu Interu nad Venezijom.

Nerazzurri su do trijumfa došli poslije preokreta, a pobjedonosni gol kapiten bh. reprezentacije je postigao u posljednjim minutama. To mu je bio već 12 pogodak u sezoni.

Desetkovani gosti pogođeni koronavirusom su prvi uspjeli postići gol na stadionu Giuseppe Meazza, da bi Nicolo Barella izjednačio rezultat u 40. minuti.

Golu je prethodio žestok duel na centru između Džeke i Modula kada je napadač Nerazzurra udario laktom igrača Venezije.

Već tokom, a i poslije utakmice počele su kružiti fotogafije kakvu modricu je zaradio Modulo zbog čega su navijači kako Venezije tako i Interovih rivala s kojim se Nerazzurri bore za Scudetto.

Oglasi

Mnogi su mišljenja da je Džekin lakat bio za prekršaja te da je sudija napravio grešku. Neki se i pitaju zašto VAR nije intervenisao.

Naime, nakon što je uslijedio ovaj kontakt igrači Venecije su najmanje dva puta bili u posjedu lopte, ali su je gubili poslije čega je i stigao gol Barelle.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada dođe do promjene posjeda lopte to znači da počinje nova akcija, tako da prema pravilniku takve situacije se ne mogu pregledati VAR tehnologijom.

S ovom pobjedom Inter je otišao na +5 Milanu, te +7 Napoliju koji danas igraju svoje mečeve protiv Juventusa, odnosno Salernitane.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Za Inter, Real i Manchester United VAR ne postoji. Ili postoji da bi presudio u njihovu korist.
5 10
realista1982
Kakav faul,duel čisto dobijen...
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi