Za Inzaghija je Džeko imenica koja nema zamjenicu, a ovo je još jedan pokazatelj toga

Dijamant sjaji u Interu

Za Inzaghija je Džeko imenica koja nema zamjenicu, a ovo je još jedan pokazatelj toga

Eldar Ganibegović

Edin Džeko igra sjajno od dolaska u Inter prošlog ljeta i odlazak Romelua Lukakua se uopšte ne osjeti.

Inter, koji brani titulu prvaka Italije iz prošle sezone, s Džekom je u januaru osvojio Superkup Italije, trenutno su lideri Serije A, izboreno je polufinale italijanskog Kupa, a igrat će i osminu finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Trener Intera Simone Inzaghi izuzetno vjeruje Edinu Džeki, pa Dijamant skoro nikako ne odmara, iako će u martu mjesecu napuniti 36 godina. 

Porazom od Milana u 24. kolu Serije A Inter je zakomplikovao sebi život u borbi za novu titulu, a Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta. Tri dana nakon toga igran je duel četvrtfinala Coppa Italije protiv Rome, a Edinov partner u napadu umjesto Lautara bio je Sanchez.

Džeko je odigrao 75 minuta, a postigao je i prvi gol protiv Vučice i to u drugoj minuti utakmice. 

Narednu utakmicu i novi derbi protiv direktnog konkurenta u borbi za Scudetto Inter igra već sutra protiv Napolija, a Inzaghijev prvi izbor u napadu ponovo je Edin Džeko.

Prema najavama italijanskog lista "La Gazzetta dello Sport", Sarajliji će društvo u napadu praviti Lautaro Martinez.

Moguća postava Intera: Handanovič; Skriniar, de Vrij, D'Ambrosio; Perišić, Calhanoglu, Brozović, Barella, Dumfries; Džeko, Lautaro. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je posljednji put odmorio još 12. decembra protiv Cagliarija, kada je pobjedu svog tima od 4:0 protiv tada 19. ekipe u Seriji A odgledao s klupe.

Utakmica Napoli - Inter na Diego Armando Maradona stadionu u Napulju zakazana je za sutra od 18 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koljicfan
Svjetska klasa... Daleko najbolji napadac na Balkanu... nas Edin Dzeko!! :-)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi