Džeko u konkurenciji za igrača mjeseca, ali za sada ima jedan 'problem'

Teško će protiv Zaniola

Džeko u konkurenciji za igrača mjeseca, ali za sada ima jedan 'problem'

Napadač Rome Edin Džeko ponovo je zablistao u italijanskoj Seriji A.

Bh. Dijamant je u posljednjem susretu protiv Frosinonea postigao dva pogotka te je došao do brojke od tri pogotka u februaru mjesecu pa je uvršten među kandidate za najboljeg igrača Rome ovog mjeseca.

Osim Džeke, kandidati su Aleksandar Kolarov, Nicolo Zaniolo i Stephan El Shaarawy.

Ipak, ako se po jutru dan poznaje, Džeko bi mogao imati malih problema da dođe do 1. mjesta jer trenutno vodi Zaniolo koji je 'kupio' navijače Rome igrama u prethodnih nekoliko sedmica.

Zaniolo za sada ima nešto više od 40 posto glasova, dok je Džeko na drugom mjestu sa nešto više od 30. El Shaarawy i Kolarov vjerovato neće moći da se domognu prve pozicije.

Inače, Dijamant je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 27 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 12 pogodaka od čega sedam u Seriji A.

U Italiji ništa novo: Edin Džeko u timu kola Serije A

Džeko je pokazao da se lagano vraća u pravu formu nakon što prvi dio prvenstva nije odigrao baš najbolje. Prema portalu WhoScored.com Džekine igre su još jednom nagrađene jer se bh. napadač našao u najboljem timu proteklog kola Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napadač Rome je nedavno bio u timu kola s najvećom ocjenom 10, dok je ovaj put njegova igra nagrađena ocjenom 9,3 i izborila mu je mjesto u timu kola. Također, Džeko je jedini igrač Rome koji je uspio da dođe u tim kola.

Najveću ocjenu 9,9 dobio je Samu Castillejo iz Milana, dok je u timu kola najviše fudbalera Napolija, njih trojica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zaniolo na ljeto ide u veci klub, za 40 do 45 miliona bar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi