Navijači Galatasaraya uništavaju Džeku - Objavili su snimak iz 2014. godine i naslađuju se

Nevjerovatne scene u Istanbulu

Navijači Galatasaraya uništavaju Džeku - Objavili su snimak iz 2014. godine i naslađuju se

Midhat Šljivak

Edin Džeko i Galatasaray su u otvorenom sukobu nakon derbija odigranog jučer. Dosta toga se dešavalo između dvije strane, a navijači Galate su odlučili pokazati da je bh. napadač prije 10 godina govorio sasvim drugačije o njima.

Edin Džeko predvodio je jučer Fenerbahče u duelu s najvećim rivalom Galatasarayem. Na terenu golova nije bilo, ali se izdešavalo dosta toga s bh. napadačem i velikim rivalom.

Uslijedila je serija saopštenja s obje strane, Džeko je reagovao žestoko i optužio je Galatu i igrače da su glumci.

Zbog svega se na društvenim mrežama vodi pravi rat između navijača Fenerbahčea i Galatasaraya. Navijači Galate otišli su korak dalje i pronašli su izjavu Džeke iz 2014. godine u kojoj hvali njihov tim.

"Dobro poznajem Galatasaray. To je tim kojeg najviše pratim. Ne bi bilo loše osvojiti još jednu titulu s Mancinijem", rekao je tada Džeko za TRT.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/KocayildizCS/status/1739357348156538883[/twitter]

Džeko je prethodno osvojio titulu prvaka Engleske s Robertom Mancinijem, a italijanski stručnjak je u sezoni 2013/2014 vodio Galatu, pa je logično da je Edin pratio njegove rezultate u Turskoj.

Žele navijači Galate dokazati pod svaku cijenu da Džeko ne drži do riječi. Ovo je već otvoren sukob sa svih strana i strasti se kroz sezonu sigurno neće smiriti.

Edin Džeko i Mauro Icardi vode bitku za najboljeg strijelca

Edin Džeko i Mauro Icardi vode veliku bitku za najbiljeg strijelca turskog šampionata u ovoj sezoni.

Vidjelo se jučer na terenu kako se baš i ne podnose. Rivalitet je ogroman i do kraja sezone mogao bi uslijediti istinski spektakl između vatrenih gradskih rivala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je u 16 odigranih utakmica ove sezone postigao 12 golova i upisao je četiri asistencije, a isti broj pogodaka i asistenciju više upisao je Argentinac uz odigran meč više.

Rivalitet bi mogao zaustaviti eventualni odlazak Icardija. Spominjao se kao moguća akvizicija Real Madrida i ako se to desi, Džeko će imati slobodan put ka tituli najboljeg strijelca lige.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Skroz losa utakmica bila!
3 0
Mel_Glupson
Što ne postavite snimak kako liže pakšu četaljima vici i misketu ?? Taj je najbolji snimak
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi