Edin Džeko i AS Roma počeli pregovore o novom ugovoru
Edin Džeko iza sebe ima fantastične tri i po godine u dresu Rome. Rimski tim ne zaboravlja šta je sve učinio i ponuđen mu je novi ugovor (Foto: EPA)

Ponuda je na stolu

Edin Džeko i AS Roma počeli pregovore o novom ugovoru

M. Šljivak

Edin Džeko je napravio potez karijere kada je 2015. godine odlučio pojačati ekipu Rome.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je zablistao u dresu rimske Vučice, porušio je mnogobrojne rekorde, a prošle sezone je svoj tim odveo do polufinala Lige prvaka.

Ipak, u posljednje vrijeme sve se više spominjala mogućnost njegovog odlaska iz kluba. Prije tačno godinu dana Džeko je bio na korak od prelaska u Chelsea, ali je u posljednji čas odlučio da ponudu odbije.

I to se ispostavio kao dobar potez. Džeko je igrao odlično, ali na početku nove sezone bh. napadač pruža nešto slabije partije.

Odmah se počelo špekulisati o njegovom odlasku. Ponovo je Engleska bila već viđena destinacija za Dijamanta, ali od transfera ponovo nije bilo ništa.

Čini se međutim kako ćemo Edina još dugo gledati u dresu Rome. Pregovori bh. fudbalera i rimskog tima o novom ugovoru su započeli i vrlo lako bi se moglo desiti da do dogovora na kraju i dođe.

Džeki trenutni ugovor sa Romom ističe u junu 2020. godine, a prem a navodima italijanskih medija, o eventualnom produžetku saradnje sa ovim timom odlučiće na kraju ove sezone.

Edin je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 23 utakmice, a ima učinak od devet golova i četiri asistencije.

Shanghai SIPG velikom platom "mami" Edina Džeku u Kinu

Džeko je prošle godine bio zvijezda januarskog prelaznog roka jer je bio na korak od prelaska u Chelsea, ali je u zadnjem trenutku odlučio da odbije poziv londonskog kluba i ostane u Romi. Bh. napadač ove sezone ne blista što se tiče golova, a zbog povrede je propustio i nekoliko utakmica.

Međutim, italijanski mediji ponovo pišu o tome da bi Džeko mogao napustiti Rim iako je prije godinu dana jasno rekao da u Romi želi ostati do kraja ugovora. Mediji na Apeninima objavili su nedavno informaciju da bi na adresu Vučice u narednim danima mogla stići nova ponuda za Džeku koju će ovaj put teško odbiti.

Navodno, veliki interes za Džeku pokazao je kineski Shanghai SIPG koji neće štediti novac do dovede bh. napadača. Oni su spremni čak da uduplaju Džekinu platu koju ima u Romi i u slučaju da pojača kineski klub godišnje bi mogao zarađivati oko deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, isti klub pokazao je interes i za Mesuta Ozila, ali su iz Arsenala dobili odgovor da njemački igrač ne želi napustiti klub jer sedmično inkasira 350.000 funti. Zbog toga su se čelnici Shanghaija okrenuli Edinu Džeki i sigurno neće tako lako odustati u pokušaju da ostvare ovaj transfer.

Još uvijek nije poznato koliko bi Shanghai SIPG ponudio za Džeku, a navodno špekuliše se o cifri od oko 20 miliona eura. Ipak, sigurno će im velika prepreka biti činjenica da je Džeko sretan u Rimu i da neće tako lako odlučiti da napusti glavni grad Italije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
ebes Romu to je najgori klub lige 5 gdje si igro ,sve sto valja su prodali i da se ti boris sa za mjesto u vrhu tabele sa tarabama
1 0
Mele
Amra Icardi, zna se ko je sef u Italiji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti