Džaba što je 11 godina mlađi: Džeko zasjenio Lautara, a Inzaghi mu sada sprema konačni udarac?

Ako je vjerovati Gazzetti

Džaba što je 11 godina mlađi: Džeko zasjenio Lautara, a Inzaghi mu sada sprema konačni udarac?

E. Ganibegović

Prethodno odigrano 32. kolo italijanske Serije A kao iz snova je bilo za ekipu Intera.

Osim što je aktuelni prvak Italije s 2:0 savladao Veronu, konkurenti za titulu Napoli i Milan su kiksali i sada se opet sve nalazi u Interovim rukama kada je u pitanju borba za odbranu naslova.

Golovima Barelle i Džeke Inter je osvojio tri boda, Napoli je poražen  od Fiorentine, a Milan je remizirao kod Torina, te sada Nerazuri imaju dva boda zaostatka i utakmicu manje zavodećim Milanom.

Zanimljivo, u napadu su u tandemu u izostanku Lautara Martineza zbog kartona igrali Edin Džeko i Joaquin Correa, a italijanski list La Gazzetta dello Sport sada piše kako je ovo pravi tandem koji u budućnosti treba da koristi Simone Inzaghi.

"Taj tandem je aprilsko otkriće. Correu su mučile povrede. Džeko i Correa zajedno su odigrali četiri utakmice u Seriji A, a prosječne brojke su znatno bolje nego s bilo kojim drugim tandemom na terenu. Četiri utakmice, četiri pobjede, devet postignutih i nula primljenjih golova", stoji u Gazzettinom članku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaključak Gazzette je da bi upravo Džeko i Correa mogli činiti Interov napadački tandem do kraja sezone u borbi za trofeje Serije A i Coppa Italije, a da bi šansu s klupe čekali Alexis Sanchez i Lautaro Martinez.

S 36 godina na leđima Edin Džeko tako bi iz startne postave izbacio 11 godina mlađeg Lautara Martineza, odnosno imao bi prednost ispred njega u prvaku Italije, što je još jedan veliki pokazatelj veličine i kvalitete kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
Dugo cemo se nacekati na ovakvog igraca
9 1
Thierry.Henry
Grande Dzeko...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi