Žele mlade igrače, ali u slučaju Edina Džeke napravit će iznimku

La Repubblica o interesu Napolija za bh. napadača

Žele mlade igrače, ali u slučaju Edina Džeke napravit će iznimku

E. Škorić

Inter radi na dovođenju čak dvojice napadača, što Edina Džeku gura prema izlaznim vratima.

Bosanskohercegovački kapiten i najbolji igrač i strijelac naše reprezentacije i ovog se prijelaznog roka, kao skoro i u svakom prethodnom, dovodi u vezu sa drugim klubovima. Iako ima još godinu dana ugovora s Interom, sve su veće šanse da će promijeniti klub.

Podsjetit ćemo da Inter uveliko radi na angažovanju Paula Dybale, pošto je Argentincu istekao ugovor s Juventusom i sada je slobodan, dok se sve intenzivnije radi na povratku Romelua Lukakua, Belgijanca kojeg je Chelsea spreman pustiti na posudbu jer je to i želja igrača, ali i velika želja jednog od najvećih italijanskih klubova.

Italijanski list La Repubblica tvrdi da je Džeko spreman za odlazak i da se za njegove usluge zanimaju dva kluba u Italiji - Juventus i Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"S obzirom na to da je situacija s Victorom Osimhenom u nedoumici, jer De Laurentiis procjenjuje napadača na 100 miliona eura i postoji interes Uniteda i Newcastlea, trener Napolija Luciano Spalletti od uprave traži da mu obezbijede još jednog napadača umjesto Andree Petagne. San trenera je Edin Džeko, 36-godišnji Bosanac kojeg prati i Juventus i koji bi ga rado upario sa Dušanom Vlahovićem, ali as u rukavu Napolija bio bi taj što bi Edin mogao ponovo da se udruži sa bivšim trenerom Spallettijem. Napoli želi smjenu, rade na dovođenju mladih igrača, ali Edin Džeko bi bio iznimka i pouzdan igrač koji bi mogao da nadomjesti eventualni odlazak Osimhena", objavljeno je u spomenutom listu.

Bivši napadač Željezničara, Teplica, Wolfsburga, Manchester Cityja i Rome ove je sezone postigao 13 golova uz sedam asistencija na 36 mečeva u dresu Intera, sa kojim je osvojio Kup i bio je bez ikakve sumnje jedan od ključnih igrača za Nerazzurre iako su mnogi osporavali njegov kvalitet i uvjeravali da ne može nikako biti dobra zamjena za Lukakua, koji je sezonu ranije zaistao briljirao u dresu Intera.

Top Komentari

Emir.D
Rano ste poceli da ga selite i stvarno vas treba do pocetka sezone preskocit. Samo gluposti pisete, svaki put isto.
5 0
MaDaj
Dzeko ide u Juventus, Dzeko ide u Chelsea, Dzeko ide u Barcelonu, Dzeko ide u Real Madrid, Dzeko ide u Milan, Dzeko prelazi u Real Betis, Dzeko ide u Fenerbahche, Transfer Dzeke u Tottenham, Dzeko na vratima Napolija X-D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi