Za Džeku je stigla samo jedna konkretna ponuda ovog ljeta i ona je odbijena

Italijani tvrde

Za Džeku je stigla samo jedna konkretna ponuda ovog ljeta i ona je odbijena

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (35) igrat će u Romi i naredne sezone.

Edin je član Rome od 2015. godine, kada je potpisao za Romu u koju je stigao iz Manchester Cityja.

Stigao je tada sa puno ambicija i on lično napravio je velike stvari na Olimpicu, ali nije uspio osvojiti nijedan trofej s Romom. Unatoč tome, Džeko nema namjeru da napusti Rim.

Uostalom, Jose Mourinho mu vjeruje i odlučio ga je ostaviti u timu, a Edin već u pripremnom periodu pokazuje da je to dobar potez. Dijamant je, naime, nedavno ušao u drugom poluvremenu u prijateljskom meču protiv mađarskog Debrečena i u 5:2 pobjedi je postigao dva gola.

Bili su ovo prvi golovi Džeke u pripremnim susretima za Romu uoči početka nove sezone u Italiji. Preostale golove za Romu dali su Mayoral, Pellegrini i Zaniolo.

Roma sljedeće utakmice igra protiv Porta i Betisa, a 22. augusta odmjerit će snage s Fiorentinom na početku sezone. Džeko je baš nakon utakmice protiv Debrečena kazao da mu je više dosadilo slušati stalne glasine o odlasku iz Rome.

“Dosta mi je da slušam o odlasku negdje drugo. Mislim samo na Rim i ni na šta drugo“, rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji objavili su danas da je od svih brojnih interesovanja i povezivanja Džeke s raznim klubovima na adresu Rome stigla samo jedna konkretna ponuda i to od Fenerbahčea.

Turski velikan pokušavao je da kupi Džeku tokom ljeta, ali Roma je odbila ponudu i spremna je da Edina zadrži i naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Dosadni ste više, reko vam je i Džeko neki dan. Pustite ga na miru a i nas
7 0
Zgembic
Sta italijenski mediji znaju kad sportsport zna bolje!? :)))
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi