Agent Edina Džeke na pregovorima s potencijalnim klubom
Edin Džeko bi nakon svega karijeru mogao nastaviti u Turskoj (Foto: EPA)

Fener ga silno želi

Agent Edina Džeke na pregovorima s potencijalnim klubom

Midhat Šljivak

Edin Džeko (37) završio je sezonu s Interom, a bh. dijamant bi lako mogao napustiti redove Nerazzurra. Klub ga želi zadržati, ali mu nudi ugovor na jednu sezonu i znatno manju platu, što Džeko nije dobro dočekao. Turski mediji pišu da je kapitenu reprezentacije BiH stigla ponuda iz Fenerbahčea i da menadžer stiže u Istanbul na pregovore.

Edin Džeko vrlo lako bi mogao napustiti Inter. Iako iza sebe ima jako dobru sezonu, 37-godišnji napadač nije od kluba dobio ono što je želio, a to je ugovor koji bi ga zadržao u klubu.

Inter je pregovarao s dijamantom o nastavku saradnje. Na stolu je bio jednogodišnji ugovor uz značajno smanjena primanja i takav potez Nerazzurra vjerovatno će okončati njihovu saradnju.

Turska bi mogla biti nova destinacija legende bh. fudbala. Fenerbahče je taj koji silno želi Džeku i ponudili su mu zaista odličan ugovor za jednog 37-godišnjaka.

Fener iskusnom napadaču nudi ugovor na dvije godine i platu od 4.5 miliona eura, plus bonuse i to bi itekako moglo privući kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Turski novinar Enes Cevahirci piše kako je menadžer Edina Džeke dogovorio sastanak s čelnicima Fenerbahčea u Istanbulu i u narednim danima će biti jasno hoće li naš napadač karijeru nastaviti u ovom timu.

Pored Fenerbahčea za Džeku postoji interes italijanske Monze, te nekoliko timova iz američkog MLS-a i vidjet ćemo gdje će na kraju završiti ovaj sjajni fudbaler.

Naravno, bitnu ulogu u svemu će imati i porodica. Njegova supruga Amra i djeca navikli su na Italiju i vjerovatno bi najmanje voljeli da napuste ovu zemlju.

Ipak, Inter se nije posebno potrudio da zadrži Džeku. Njegov odlazak je bliži nego ikad, pa ćemo svi s nestrpljenjem čekati odluku dijamanta o novom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je protekle sezone odigrao 52 utakmice u dresu tima s Giuseppe Meazze i ostvario je učinak od 14 pogodaka i pet asistencija.

Podsjetimo, Džeko je bogatu karijeru počeo u Željezničaru, nastavio u češkim Teplicama i Ustiju, a zatim je uslijedila velika karijera u Wolfsburgu, Manchester Cityju, Romi i na kraju Interu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi