Vjerovali ili ne, ali Edina Džeku i Romelua Lukakua želi isti klub!

Nakon odlaska najboljeg igrača

Vjerovali ili ne, ali Edina Džeku i Romelua Lukakua želi isti klub!

Admin Čaušević

Edin Džeko i Romelu Lukaku su jedan drugom bili direktna konkurencija u Interu tokom prošle sezone, a sada bi ih i sudbina mogla spojiti na fudbalskoj pijaci jer se nalaze na listi želja istog kluba. 

Zajednička sezona u dresu Intera za Džeku i Lukakua mogla je biti historijska, ali je okončana gorkim porazom u finalu Lige prvaka od Manchester Cityja sa 1:0.

Kapiten bh. reprezentacije je bio starter, a iz igre je izašao nakon sat vremena igre kada je ušao Lukaku, a Belgijanac se nije proslavio s obzirom na velike promašaje.

Trenutno je jako upitno da li će ovaj dio činiti konkurenciju jedan drugom i naredne sezone u dresu milanskog velikana i njihovi fudbalski putevi bi mogli biti razdvojeni.

Džeki ugovor ističe krajem mjeseca i postaje slobodan igrač, dok je Lukakuu okončana posudba te se robusni napadač vraća u Chelsea za kojeg je vezan do ljeta 2026. godine.

Oglasi

Dan nakon poraza u finalu Lige prvaka iz Turske stiže zanimljiva vijest i tiče se dvojice dosadašnjih napadača Intera koje navodno želi isti klub.

Naime, nakon potvrđenog odlaska Ennera Valencie koji je bio najbolji igrač ekipe Fenerbahce je zainteresovan kako za Džeku, tako i Lukakua, ali i Roberta Firmina.

Sa 29 golova u prvenstvu Turske na 31 meču Valencia je bio zaista briljantan, ali kako nije pronašao zajednički jezik oko plate (tražio 2.5 miliona, ponuđena mu 2 milion), ovaj 33-godišnjak je odlučio napustit velikana sa Bosfora.

Upravo iz tog razloga tri imena su se našla na radaru popularnih istanbulskih Kanarinaca. Džeko i Firmino postaju slobodni, dok je Lukaku višak u Chelseaju.

Ipak, teško je vjerovati da će se Fenerbahceu ispuniti ijedna od tri želje. Džeko je najbliži produženju ugovora sa Interom pogotovo nakon izborenog plasmana u Ligu prvaka, ali i radi školovanja djece u Italiji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Predsjednik Nerazzurra Steven Zhang je najavio mogućnost nove posudbe Lukakua i da će obaviti razgovore sa Chelsejem vezanim za status belgijsko napadača.

Dovođenje Firmina se čini najlakšim, ali i Brazilca navodno žele Barcelona i Real Madrid kao rezervna opciju u napadu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kugla
Dzeku jadnika nece ni Saudiska liga
1 6
StarMoVe
Dzeko je Tito najbolji među najboljima?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije