U Realu igra veznog i lijevog beka, a sada pokazao da se i Courtois treba bojati za svoju poziciju

Čini čuda i na golu

U Realu igra veznog i lijevog beka, a sada pokazao da se i Courtois treba bojati za svoju poziciju

Endin Čaušević

U protekloj sezoni Carlo Ancelotti morao je nekoliko puta eksperimentisati zbog učestalih povreda u ekipi, a najveće iznenađenje bilo je kada je Eduarda Camavingu počeo koristiti na poziciji lijevog beka iako je on klasični veznjak. No, sada je Francuz pokazao da se "kandiduje" za novu poziciju, te da se i Thibaut Courtois treba zabrinuti.

Kraljevski klub protekle sezone najviše problema imao je na poziciji lijevog beka, a Ancelotti je morao da eksperimentiše i odlučio je da Camavingu koristi na tom mjestu što je bio pun pogodak.

Francuski veznjak je u većini mečeva na kojima je bio na lijevom beku odigrao jako dobro, a mnogi su oduševljeni što se uopšte nije protivio Ancelottijevoj odluci i prihvatio je da igra na poziciji koja mu je bila u potpunosti strana.

No, očekuje se da će se u novoj sezoni Camavinga vratiti u vezni red jer u Real Madridu pokušavaju da riješe problem s igračima na lijevom beku kako Ancelotti ne bi morao ponovo da eksperimentiše.

Camavinga se i tokom ljetnog odmora našao u centru pažnje zbog videa koji je objavio na Instagramu, te je pokazao da zna da briljira i na drugim pozicijama.

Oglasi

Ovaj put Camavinga je odlučio stati na gol dok je igrao fudbal s prijateljima, a zanimljivo da se i tu pokazao u nevjerovatnom svjetlu jer mu niko nije uspio zabiti pogodak.

Naravno, navijači Real Madrida odmah su se počeli šaliti da je njihov tim neočekivano dobio novog golmana, te da je Camavinga pokazao da ni Courtois više nije toliko "miran".

Pored toga što igra sjajno u veznom redu i na poziciji lijevog beka mladi Francuz pokazao je Ancelottiju da ga može koristiti i kao golmana ukoliko nekada bude potrebe za tim.

Ovaj 20-godišnjak u Real je stigao prije dvije godine iz Rennesa za 31 milion eura i u prvoj sezoni je već uspio da osvoji Ligu prvaka i titulu prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U protekloj sezoni upisao je čak 59 nastupa u svim takmičenjima. Na poziciji centralnog veznog odigrao je 26 mečeva, dok je čak 17 utakmica odigrao kao lijevi bek. Upisao je i 11 nastupa na poziciji defanzivnog veznog.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi