Oglasili se bivši selektori - Tema je Edin Džeko!

Hadžibegić i Baždarević o bh. napadaču

Oglasili se bivši selektori - Tema je Edin Džeko!

Midhat Šljivak

Edin Džeko je ovog ljeta pojačao ekipu Fenerbahčea i odlično je počeo karijeru u ovom klubu. Postigao je šest golova uz pet asistencija u osam utakmica, a prema riječima nekadašnjih selektora Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića i Mehmeda Baždarevića, turski velikan može još dosta očekivati od 37-godišnjeg napadača.

Nekadašnji selektori fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević dali su za turski Hurriyet komentar o igri Edina Džeke u dresu Fenerbahčea.

Iskusni stručnjaci su hvalili 37-godišnjeg napadača koji je već postigao šest pogodaka uz pet asistencija za samo osam utakmica.

"Smatram da je Džeko donio dobru odluku dolaskom u Fenerbahče. On je vrhunski napadač i s obje strane je posao odlično sklopljen. Odluka da mu se da kapitenska traka je vrhunski potez trenera. Edin ima instinkt stijelca, a njegova efikasnost će zavisiti od načina na koji će Fenerbahče igrati", rekao je Faruk Hadžibegić i dodaje:

"Ne sumnjam u Edina i klub. Za mene nema star-mlad igrač, samo dobar i loš. Edina poznajem dugo i garantujem da mu je glavni cilj titula prvaka s Fenerbahčeom. Tu se osjeća kući, želi voditi klub do uspjeha i napravili su sjajan tandem s njim i Dušanom Tadićem. Vjerujem da će zabiti 15 do 17 golova ove sezone".

Oglasi

I Mehmed Baždarević smatra da je Džeko napravio dobar potez dolaskom u Fenerbahče.

"Jako dobar izbor kluba. Došao je u veliki klub i zemlju koja voli fudbal. On je vrhunski igrač, a odabrao je Tursku kako bi osvojio prvenstvo. Tehnički je vrhunski fudbaler i vjerujem da zaslužuje Zlantu loptu. Uvjeren sam da će dati dosta klubu i sposoban je podići saigrače na viši nivo", govori Baždarević i nastavlja:

"Ostao je u Evropi kako bi igrao u velikom klubu. Dao je šest golova, bit će ih još i iznad svega će profitirati i osatak ekipe. Timski je igrač, ima 37 godina, ali je još uvijek veoma mlad. Njegov životni stil mu pomaže da ostane mlad i spreman."

"Porodica je ta koja mu pomaže da ostane u formi, posebno psihičkoj. Džeko voli svoj posao, inteligentan je, lako se uklapa u sistem i uvjeren sam da će postići dosta golova", rekao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Džeko je već miljenik navijača Fenera. Oni uživaju u njegovim igrama, a sigurno da bi postao ikona kluba ako bi im vratio titulu prvaka koju čekaju već deceniju.

Top Komentari

Drakula
Ebem vam mrtve svima ko god savez ne spominje i desavanja u njima,makar najveca legenda fudbala bila ebem mu djecu u zeni na porodu
2 2
Major
Zbog takvi teška nema uspjeha. Bošnjo bira bošnju . Muslić muslića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi