Otkriven Kartalov isuviše hrabar plan za derbi s Galatom - napad će doživjeti veliku promjenu

Da li će to zaista uraditi?

Otkriven Kartalov isuviše hrabar plan za derbi s Galatom - napad će doživjeti veliku promjenu

Edmir Škorić

U petak, 29. decembra, veliki rivali Fenerbahče i Galatasaray odmjerit će snage u borbi za Superkup u Saudijskoj Arabiji.

Nedavni derbi odigran na sadionu Fenera završen je rezultatom 0:0, pa je ovaj tim ostao na vrhu iako ima isti broj bodova kao i gradski rival.

I dok će se nastaviti žestoka borba za titulu, istovremeno i jedni i drugi se spremaju za novi klasik i za utakmicu u kojoj će imati priliku da osvoje prvi trofej u sezoni.

Dok su se žuto-plavi u intenzivnom ritmu pripremali za ovu tešku utakmicu, trener İsmail Kartal napravio je poseban plan. Nakon kritika, Kartal želi da sruši Galatasaray, mada je teško reći može li uspjeti u tome.

Nijanse u ovakvim utakmicama znaju da budu presudne, treneri svakako traže način kako da iznenade rivala ili da ostvare prednost koja bi im garantovala uspjeh.

Oglasi

Iako je u duelima poput ovih najvažnije ostati neporažen, što dovodi do izuzetno oprezne igre, Kartal je odlučio biti hrabriji, pa je navodno spremio plan igre sa dva napadača. Edin Džeko bio je starter protiv Galate i jedini napadač, no sada će mu se pridružiti Michy Batshuayi.

Ovo bi zaista bilo iznenađenje jer bi značilo kompletnu promjenu formacije, a poznato je da je Kartal tokom sezone igrao isključivo sa jednim napadačem. Edin Džeko obično je dobijao šansu u prvenstvu, a Batshuayi u evropskim mečevima, izuzev meča u kojem je Džeko zbog povrede bio odsutan.

Turski mediji pak smatraju da će 62-godišnjak možda do sutra promijeniti svoje namjere i da će shvatiti da je prerizično igrati sa dva špica.

"Svjestan je da mora da pobijedi, želi to da uradi i zna da bi njegov tim bio mnogo opasniji ako bude igrao sa dva napadača, ali to može da izazove puno rizika. Kartal će ili krenuti sa obojicom ili će na poluvremenu Batshuayi ući i zaigrati pokraj Džeke", navodi turski Fotomac.

Oglasi

"Superkup će se igrati u jednoj utakmici i naša strategija će biti drugačija", kazao je Kartal i time nagovijestio određena iznenađenja.

Iako se radi o borbi za trofej, za očekivati je da ipak ovo bude nešto drugačija utakmica u odnosu na nedavnu jer, nije baš da je duel u Superkupu jednako važan kao onaj u borbi za titulu.

S nestrpljenjem svi čekaju ovaj derbi i iz razloga što će se na terenu naći Edin Džeko i Mauro Icardi. Najbolji strijelci turske Superlige imaju "rat" na društvenim mrežama već danima, pa sve zanima kako će se ponašati na terenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, već su poznate i kvote za najveći turski derbi koji je na programu sutra, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi