Finale u Bergamu: Atalanta - Roma

Može li Vučica izaći iz krize?

Finale u Bergamu: Atalanta - Roma

Sutra će u Bergamu na stadionu Atleti Azzurri d'Italia ekipe Atalante i Rome po 116. put odmjeriti snage u okviru Serije A.

Ova utakmica (24. kolo) dolazi u jako bitnom trenutku za oba tima, posebno za Romu, pa ju je sportski direktor Vučice Gianluca Petrachi okarakterisao kao finale.

Loša forma i porazi od Sassuola i Bologne u posljednja dva kola su koštali Romu četvrte pozicije, pozicije koja obećava kvalifikacije za Ligu prvaka.

Na toj poziciji ju je prestigla upravo Atalanta i nakon gostujuće pobjede nad Fiorentinom tim iz Bergama sada ima tri boda više od Vučice.

Eventualna pobjeda u Bergamu, pred ispunjenim tribinama, bi Atalantu dovela na +6 i donijela dodatnu nervozu u redovima Rome.

Forma, domaći teren i ofanzivni kvaliter Atalante su uticali na to da Gasperinijev tim pred sutrašnji meč dobije etiketu favorita.

I kladionica Meridian je spremila odličnu ponudu za ovu utakmicu, koju možete pogledati OVDJE.

Atalanta je favorit i u kladionici Meridian, pa je kvota na pobjedu domaćeg tima 1.85.

Poznato je da Atalanta igra efikasne utakmice, a takve nisu strane ni Romi.

U 10 od posljednjih 11 mečeva Atalante u Seriji A je viđeno 3+ golova, a isti je slučaj bio i u 10 od posljednjih 12 duela Atalante i Rome u svim takmičenjima.

Tako se i sutra očekuje efikasan meč, a kvota na 3+ golova u Meridian kladionici je 1.43.

Očekivani sastavi za duel u Bergamu:

Atalanta: Gollini, Toloi, Palomino, Djimsiti, Castagne, De Roon, Pašalić, Gosens, Gomez, Iličić, Zapata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma: Pau Lopez, Bruno Peres, Fazio, Smalling, Spinazzola, Mancini, Carles Perez, Veretout, Pellegrini, Kluivert, Džeko.

Utakmica počinje u 20:45h.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Naprijed Edine!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.