Start Aleksandra Dragovića je svugdje na svijetu za crveni karton, ali u Srbiji nije

Jeziv start i samo žuti karton

Start Aleksandra Dragovića je svugdje na svijetu za crveni karton, ali u Srbiji nije

Midhat Šljivak

Crvena zvezda i TSC podijelili su bodove (1:1) u odloženom meču 8. kola srbijanske Super lige. Gosti su do boda došli u nadoknadi meča, no što se desilo u 88. minuti meča za mnoge je dokaz da crveno-bijeli imaju veliku protekciju sudija. Aleksandar Dragović je dobio samo žuti karton nakon stravičnog starta nad protivnikom.

Crvena zvezda nije uspjela savladati TSC u odloženoj utakmici 8. kola Super lige. Katai je u 84. minuti donio prednost crveno-bijelima, a bod gostima donosi Ifet Đakovac u prvoj minuti nadoknade.

25-godišnji napadač je zabio gol za bod svog tima, no on može biti sretan što je uopšte bio na terenu jer ne nekoliko minuta ranije na njega stravično startovao defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

Dragović je u duel ušao nemilosrdno. S dvije noge je 'pokupi' napadača tima iz Bačke Topole i apsolutno bi svaki normalan sudija dao crveni karton za ovaj start.

Međutim, to se u ovom slučaju nije desilo. Sudija Milan Mitić je smatrao kako je ovo start samo za žuti karton, a nije reagovala ni VAR soba i odluka je ostala na snazi.

Oglasi

Srećom, Ifet Đakovac je prošao bez teže povrede. Nastavio je igrati i na kraju je kaznio Crvenu zvezdu pogotkom za konačnih 1:1.

Za mnoge ljubitelje fudbala je ovo dokaz da Crvena zvezda ima protekciju sudija jer bi gotovo svugdje na svijetu ovaj start Dragovića bio crveni karton.

Crvena zvezda je nakon osvojenog boda sada na šest bodova iza gradskog rivala Partizana koji je vodeći s 34 boda, a visoko je i TSC iako je već pet utakmica bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tim iz Bačke Topole je na 23 boda, što im je dovoljno za treće mjesto i na njih se itekako odražava na njih nastup u Evropi.

Top Komentari

bk123
Ovo je gori faul nego Šimunic nad Sulejmanijem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti