Nikad važniji derbi danas u Beogradu: Duljaj 'bocnuo' Zvezdu, rival mu odgovorio hvalospjevima
Duljaj radi sjajan posao u Partizanu

Velika bitka za prvo mjesto se nastavlja danas

Nikad važniji derbi danas u Beogradu: Duljaj 'bocnuo' Zvezdu, rival mu odgovorio hvalospjevima

Samir Mlaćo

Veliki srbijanski derbi danas igraju vječiti rivali Crvena zvezda i Partizan. Velika je bitka u Super ligi Srbije za prvaka, Partizan trenutno ima bod prednosti, a Zvezda već danas šansu da tu prednost 'istopi', te pređe na lidersku poziciju.

Prema mnogima, Zvezda je favorit, no jasno je da Partizan ima svoju računicu. I u posljednjem derbiju malo ko je davao šanse za Partizanu, ali ovaj tim je slavio pobjedu.

Tada su iz Zvezde bili optimistični u izjavama, pomalo i bahati, što je sigurno dodatno motivisalo igrače Partizana.

Današnji meč igra se od 17 sati, a zanimljivo da je trener Zvezde Vladan Milojević dao ulogu favorita ljutom rivalu.

"Biće pun stadion, velika je važnost meča. Ne bude lijepe igre, bitna su samo tri boda. Ima još mnogo da se igra, ali svi smo svjesni šta navijačima znači ova utakmica.

Mnogo je bodova u opticaju, tako da nema pritiska većeg nego inače. Partizan je prvi na tabeli i zbog toga je blagi favorit", rekao je Milojević.

Oglasi

Kazao je da je svjestan da može odlučiti sitnica, te da igračima za derbi nije potrebna posebna motivacija.

Smatra da je Partizan zasluženo prvi.

"Partizan je zasluženo na prvom mjestu. Moj komšija Igor Duljaj je napravio odličan posao, imaju dobar tim", dodao je trener Zvezde.

Igor Duljaj je kazao da je Zvezda prihvatila medijsku šutnju, te da su se zadnji put 'opekli' zbog izjava.

"Derbi nije presudna utakmica, ali nosi tri boda, kao i ostale utakmice. Meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja".

Smatra da je Zvezda druga ekipa sa Vladanom Milojevićem, te da ovaj trener itekako zna šta želi od igrača.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Donio je disciplinu i biće drugačija utakmica od one u decembru. Neće biti iznenađenja u sastavu, ekipe se previše dobro poznaju", dodao je trener Partizana.

Biće to 172. vječiti derbi, a navijači su već danima u velikom broju kupovali ulaznice pa se očekuje vatrena atmosfera u domu Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi