Fudbaler Slobode je pokazao ljudsku veličinu: Scene nakon utakmice protiv Radnika dovoljno govore
VIDEO: E. Dindić

Veliki profesionalac

Fudbaler Slobode je pokazao ljudsku veličinu: Scene nakon utakmice protiv Radnika dovoljno govore

Haris Zilić

Loša subota za navijače tuzlanske Slobode. Njihovi ljubimci su u 22. kolu Prve lige FBiH remizirali na Tušnju 0:0 protiv Radnika iz Hadžića u utakmici koji su već vidjeli kao pobjedničku.

Ipak, nije gotovo dok sudija ne svira kraj, a pokazalo se da su unaprijed dobijene utakmice ujedno i najteže.

Odigrao je Radnik hrabro, mudro i na kraju odnio veliki bod iz Tuzle. Imali su čak gosti i dvije dobre prilike da potpuno šokiraju Slobodu.

Na kraju meča bilo je i zvižduka za fudbalere Slobode, a po izlasku sa stadiona jedan fudbaler se zadržo duže, a razlog su najmlađi navijači tuzlanskog kluba.

Nikola Komazec je danas ušao u igru u drugom poluvremenu, nije uspio zabiti gol. U prethodnim utakmicama je bio jedan od heroja Slobode.

Oglasi

Povratak Komazeca u Slobodu izazvao je dosta pažnje, ali i radosti među navijačima Slobode, a najsretniji su bili oni najmlađi.

Ispred stadiona su danas sačekali Komazeca, a iskusni napadač Slobode je odvojio vrijeme za najmlađu raju i još jednom pokazao da je veliki profesionalac.

Ne samo profesionalac, Komazec je pokazao i svoje ljudske vrijednosti. Fotografije i autogrami su klincima puno značili, a napadaču Slobode samo jedan mali dio njegovog vremena i nije želio da uskrati radost mališanma.

U narednom kolu Sloboda gostuje od fenjeraša FK Mladost Doboj Kakanj i ne smiju pomisliti na drugi ishod osim pobjede.

Sigurno da je gorak okus u ustima nakon današnjeg boda, ali još uvijek su lideri na tabeli, imaju finu prednosti i sve u svojim rukama do kraja sezone.

Oglasi

Nalić upozoravao na utakmicu protiv Radnika

Po završetku meča izjavu je dao trener Slobode Zlatan Nalić koji je i na jučerašnjoj press konferenciji istakao da prvenstvo nije još gotovo.

"Dosta teška sedmica iza nas, rekao sam to u najavi. Znao sam da ćemo imati problem u današnjoj utakmici", rekao je Nalić na početku i nastavio:

"Igrali smo protiv protivnika koji se spustio jako nisko, zatvorili su nam prilaz golu sa svih strana. Želimo brzo postići gol pa dođe nervoze i na kraju nismo upisali tri boda koja su nam bila jako bitna."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju je dodao da itekako zna koje bi utkamice mogle predstavljati problem.

"Ja odlično znam šta je fudbal i znam odlično u kojim utamicama ćemo imati problem. Bilo je povreda, vidjelo se da nismo energetski spremni."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi