Sloga prekinula negativni niz, gosti sa devetoricom dočekali kraj meča
FOTO: Rade Šešlak

Prvi meč 29. kola Wwin lige odigran u Modriči

Sloga prekinula negativni niz, gosti sa devetoricom dočekali kraj meča

Samir Mlaćo

Prvi meč 29. kola Wwin lige naše zemlje odigrali su Sloga Doboj i Zvijezda 09 u Modriči.

Na kraju je završilo 2:0 za domaće koji su u nastavku meča postigli dva pogotka.

Bila je to jako loša predstava oba tima u pozorišnoj atmosferi, pa bi se mnogi sa pravom pitali da li se radilo o susretu elitnog ranga bh. nogometa.

Prvu šansu bilježimo u šestoj minuti kada Nikolić šutira, ali neko od gostiju izbija sa gol linije. Uzvratio je Karaklajić, ostalo je 0:0.

Do kraja prvog dijela veoma loša predstava. Djelovalo je u pojedinim momentima da se igra niželigaški nogomet, a vidljivo je bilo da su oba tima bez većih ambicija. Sloga je u velikoj krizi, iako su bili na tik do Evrope, dok je Zvijezda jednom nogom u nižem rangu.

U nastavku i određene promjene u timovima, ali ni to nije mnogo pomoglo. U 49. minuti Predragović šutira, Damjanović je siguran. Uzvraća za goste Vadze, siguran je golman Sloge.

Oglasi

U 54. minuti agilni Vadze u šansi, no izblokirali su domaći. U 58. minuti sudija Josip Martinović svira blago rečeno smiješan faul za domaće, Novica Maksimović je prigovorio, a sudija iz Čapljine mu je pokazao čak crveni karton, te ostavio goste sa desetoricom do kraja meča.

U 66. minuti Saliman je ukrao jednu loptu, ali nisu to pratili njegovi saigrači, da bi na drugoj strani Sloga povela. Golman Damjanović loše reaguje, a Predragović ubacuje loptu u praznu mrežu.

U 77. minuti novi crveni karton za goste. Bože Vukoja je napravio faul, imao je žuti karton, a onda dobio i drugi te morao pod tuš.

Jasno je bilo da Zvijezda teško može zaprijetiti u takvoj situaciji, pa su domaći imali veći posjed i čekali kraj meča.  U 86. minuti Mulalić je bio u velikoj šansi za goste, no Mulalić je mlako šutirao i golman Sloge Šćekić je uhvatio tu loptu.

Sve je bilo riješeno u samoj završnici. Iskusni Momčilo Mrkaić nakon ubačaja sa strane šutira glavom i lopta odsjeda u mreži golmana Damjanovića.

Oglasi

U narednom kolu Sloga dočekuje FK Sarajevo, dok Zvijezda 09 dočekuje Igman iz Konjica. Sloga ovom pobjedom ostaje u borbi za Evropu, pa će biti zanimljivo vidjeti da li tim Vlade Jagodića ima snage da to napravi.

Wwin liga, 29. kolo:

FK Sloga Doboj - FK Zvijezda 09 2:0

FK Sloga: Šćekić, Nikolić, Redžić, Predragović, Popara, Batar, Dujaković, Milanović, Grabež, Mrkaić, Varga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda 09: Damjanović, Janković, Ristanović, Matić, Savić, Vadze, Karaklajić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Top Komentari

user1709398633
Kakav tekstopisac BLAGO rečeno debil koji ne radi svoj posao profesionalno nego pravi smejuriju od portala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti