Sjajan meč Zvijezde 09 i Širokog, bodovi idu u Hercegovinu

Domaći sve bliže nižem rangu

Sjajan meč Zvijezde 09 i Širokog, bodovi idu u Hercegovinu

Samir Mlaćo

U prvom susretu današnjeg programa 24. kola Wwin lige naše zemlje snage su odmjerili Zvijezda 09 i Široki Brijeg. Na kraju je završilo 3:2 za goste uz dosta uzbuđenja.

Saliman je imao u petoj minuti veliku šansu za domaće, ali šutirao je glavom pored gola. U 12. minuti opet prijete domaći, Vazde loše šutira, a zatim prijeti i Ivančić.

U 23. minuti šansa za Ivančića, ali ide to iznad gola. Igralo se zatim na sredini terena, da bi u 33. minuti zaprijetio Vukoja.

U 35. minuti prijete i gosti. Kuprešak je šutirao, prečka spašava domaće. Nakon toga i Bagarić prijeti, spasila se Zvijezda 09.

Promašaje domaćih gosti su kaznili u 44. minuti. Mamić nakon kontre izlazi sam pred Jelovca, te ga matira i to je 0:1. No, u sudijskoj nadoknadi 1:1. Ivančić pogađa nakon ubačaja Ponjevića i vraća nadu domaćima da mogu upisati tri boda i ostati u borbi za opstanak u ligi. Gosti su protestovali kod ove situacije, smatrali su da je bio ofsajd, no pomoćni sudija nije tako mislio.

Kod gostiju je u 60. minuti zaigrao Kpan, te unio živost u svoju ekipu. Najprije je gurnuo Lukića u šansu, ali ovaj nije pogodio. U naredno napadu, Kpan za Lukića, ovaj za Kuprešaka koji šutira precizno i donosi novo vodstvo svom timu. Široki je tada bio bolji, tražio treći pogodak, a prilike nisu iskoristili Mamić i Prusina.

Oglasi

Ipak, jesu domaći u 79. minuti kada Vadze sjajno pogađa i vraća stvari na početka.

Nisu domaći skoro ni proslavli pogodak, a već je bilo 2:3. Chinedu je protrčao pored kapitena domaćih i sigurno pogodio za 2:3. Bunili se domaći tražeći faul kod sudije Halkića, ali nije to pomoglo i odluka se nije promijenila.

Sve je moglo biti riješeno u 83. minuti kada je šansi bio Chinedu, dodao je do Kpana, ovaj šutira, ali pogađa stativu. Nakon toga isključen je kod gostiju Filip Taraba koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Do kraja bez puno uzbuđenja i pobjeda gostiju, te prekida niza od tri poraza u prvenstvu. Zvijezda 09 sada ima sve manje šanse da osigura opstanak, jer je danas bila čini se posljednja nada da mogu se uključiti i stići Željezničar, Tuzlu City, Igman, GOŠK...

U narednom kolu Zvijezda 09 gostuje kod Zrinjskog, dok će Široki ugostiti GOŠK iz Gabele. Prethodno Široki igrač meč Kupa protiv FK Borac u srijedu u Čitluku.

Wwin liga, 24. kolo:

FK Zvijezda 09 - NK Široki Brijeg 2:3

FK Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Vazde, Saliman, Mulalić, Ivančić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bender, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Taraba, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

inoxsteel
Zaslužena pobjeda! Još uvezat 2-3 pobjede i eto borbe za europu
4 0
ratip irats
Koju ste Vi utakmicu gledali!? Poluvrijeme je bilo 1-1!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi