Fudbaleri TSC-a u Freiburgu doživjeli nezapamćene uvrede, nije teško pogoditi od koga su došle

Po završetku meča

Fudbaleri TSC-a u Freiburgu doživjeli nezapamćene uvrede, nije teško pogoditi od koga su došle

Edmir Škorić

TSC iz Bačke Topole jedan je predstavnika Srbije u Evropi, ali teško izlazi na kraj sa mnogo kvalitetnijim rivalima u grupi Evropske lige.

Ekipa TSC-a sinoć je deklasirana u Freiburgu sa 5:0 i nalazi se na dnu grupe A Evropske lige sa samo jednim bodom. Doživjeli su dva poraza od njemačkog tima, jedan od West Hama, dok su senzacionalno bod uzeli jedino protiv Olympiakosa, kada su kod kuće remizirali sa 2:2.

Na utakmici Freiburga zabilježen je na kraju incident. Grupa domaćih pristalica za koje se vjeruje da su Albanci pokazivali su gostima dvoglavog albanskog orla, a neki su dobacivali razne stvari, psovali Srbiju i majke igračima iz Bačke Topole uz neizostavno skandiranje "Kosovo".

Fudbaleri TSC-a u nevjerici su to gledali, a psovke su završene tek kada je i posljednji igrač gostujućeg tima otišao u svlačionicu.

"Delegat utakmice Artur Azarjan iz Jermenije stajao je ispred tunela i gledao šta se dešava. Da li je i šta zapisao, diskutabilno je!", prenosi "Sportski žurnal", koji se nada kako će UEFA razmatrati ovaj slučaj i na kraju kazniti domaćina.

Oglasi

Skandal i na meču Čukarički - Fiorentina

A skandal se dogodio i na utakmici Čukaričkog protiv Fiorentine u Leskovcu, gdje su navijači Fiorentine na rasnoj osnovi vrijeđali domaćeg igrača, zbog čega je meč bio nakratko i prekinut.

Fiorentina je slavila 1:0 golom Enzole iz osmog minuta, i to iz penala koji je VAR tehnologija provjeravala skoro 120 sekundi.

Čukarički se dobro držao tokom utakmice, imao i šansu u 53. minuti preko Kovača, ali ovaj je sa pet metara promašio gotovo prazan gol.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Viole su na kraju slavile sa 1:0, pa su na vrhu grupe F sa osam bodova, dok Ferencvaroš i Genk imaju po šest, a na dnu je Čukarički koji nema nijedan bod.

Svi srbijanski predstavnici, uključujući Crvenu zvezdu u Ligi prvaka, nemaju pobjede ove sezone u Evropi i to poražavajuča činjenica za fudbal u nama komšijskoj zemlji.

Top Komentari

neznalac
Ova je slika iz Leverkusena a ne Freiburga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi