Zmajevi u 10 sati putuju za Lihtenštajn, izrazi na licima bh. reprezentativaca sve govore

Sutra igramo u Vaduzu

Zmajevi u 10 sati putuju za Lihtenštajn, izrazi na licima bh. reprezentativaca sve govore

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros za Lihtenštajn gdje nas sutra očekuje utakmica protiv ove selekcije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon turbuletnih mjesec dana u kojima je Meho Kodro dobio otkaza, a Savo Milošević je izabran za novog selektora nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gdje su Zmajevi već izgubili šanse za odlazak na EP.

Bh. reprezentaciju u narednim danima očekuju utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala, a novi selektor susreo se već na prvom okupljanju s problemima.

Anel Ahmedhodžić se nije odazvao pozivu Miloševića, a nekoliko igrača je otpalo zbog povreda zbog čega je srbijansku stručnjak morao da šalje nove pozive.

Naš tim odradio je nekoliko treninga u Butmiru, a jutros je krenuo put Lihtenštajna gdje naša selekcija igra sutra protiv ove reprezentacije.

Oglasi

Zmajevi imaju u 10 sati zakazan let za Njemačku, odnosno Friedrichshafen iz kojeg će potom se prebaciti do Vaduza gdje se igra sutrašnja utakmica.

Po dolasku u Vaduz našu selekciju večeras očekuje zvanični trening na stadionu na kojem će se igrati meč, te će se i Savo Milošević obratiti medijima na press konferenciji.

Jasno je da atmosfera u našem timu nakon svih turbulencija nije baš najsjajnija što se na licima igrača jasno može vidjeti, ali nadati se da će Zmajevi uspjeti ostvariti sutra dobar rezultat protiv Lihtenštajna, te sve osim pobjede bi sigurno bio novi veliki udarac za nas.

Zmajevi se potom vraćaju za Bosnu i Hercegovinu i idu put Zenice gdje nas već u ponedjeljak čeka drugi meč kvalifikacija kada nam u goste stiže reprezentacija Portugala predvođena Cristianom Ronaldom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Lihtenštajna i BiH igra se sutra s početkom u 20:45 sati, a isti termin je i za meč u ponedjeljak protiv Portugala na Bilinom polju.

Top Komentari

Drakula
Ebemo vam mrtvu majku svakog igracu,clanu savezu i clanu strucnog staba i svakog navijacu koji ih podrzava! Da bogda vam umrli najrodjeniji
0 3
papagaj
Sve utakmice izgubili do kraja aBda
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi