Zaboravite Mostar! Nešto zapadnije danima traju sukobi i odmazde huligana, policija ne zna šta će

Grad na Neretvi više nije epicentar navijačkog svijeta

Zaboravite Mostar! Nešto zapadnije danima traju sukobi i odmazde huligana, policija ne zna šta će

Admin Čaušević

Posljednjih nekoliko sedmica navijačke stranice su uglavnom pisale o dešavanjima u Mostaru i potezima najvatrenijih pristalica Veleža i Zrinjskog, međutim od nedjelje navečer epicentar dešavanja postao jedan drugi grad. 

Nešto zapadnije od Bosne i Hercegovine, tačnije na sjeveru Italije već danima policija ne zna šta da uradi kako bi spriječila žestoke okršaje između ultrasa Genoe i Sampdorije.

Nakon nedjeljnih sukoba, u Đenovi je situacija veoma napeta, a strahuje se od eskalacije nasilja između suprotstavljenih frakcija dva gradska rivala.

U lučkom gradu uzbuna je i dalje visoka nakon sukoba između ultrasa koji su se desili nedjelju u nedjelju navečer. Nakon godina značajnog mira, zapravo, čini se da se najvatreniji dio navijača Sampdorije i Genove vraća u sukob.

Strahuje se da bi sljedećih dana moglo doći do novih sukoba dviju frakcija nakon što su se u protekla dva dana sukobili u tri navrata.

U nedjelju navečer određeni navijači Sampdorije koji su slavili plasman u doigravanje za Seriju A su napali neke navijače Genoe koji su u jednom kafiću pratili utakmicu svog protiv Milana.

Oglasi

Nakon toga u noći između nedjelje i ponedjeljka jednu od najaktivnijih grupa navijača Dorije, smještenu "razorili" su ultrasi Genoe koji su se vraćali sa gostovanja iz Milana.

Napadnute se i uništene prostorije poznate podgrupe Tito Cucchiaroni te su im uništili zastave, bubnjeve te ostale rekvizite, a navodno su neke i zapalili.

Atmosfera u Đenovi je vrlo napeta, toliko da su navijači Genoe na društvenim mrežama pozvali sve da isprazne skladište stadiona Ferraris u kojem se nalaze zastave i transparenti, možda strahujući od racije ultrasa Sampdorije.

U međuvremenu, u ponedjeljak poslijepodne, jednog navijača Genoe nožem u ruku su izboli određeni navijači Sampdorije kada su ga vidjeli da sjedi u kafiću.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa i Sampdorija imaju jako žestoko rivalstvo, međutim poznati Derby della Lanterna je ove sezone izostao jer su klubovi u različitim divizijama.

Ipak, desilo se ono najgore, došlo je do navijačkog sukoba i lokalna policija je u ozbiljnom strahu da bi radi odmazde stvari mogle eskalirati u narednom periodu.

Top Komentari

user1697311255
Zaboravio sam taman Endricksena kao i ovo da zaboravim...
1 0
Pajkan
Situacija u cenifi napeta...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi