Gospodski potez Gerarda Piquea na odlasku iz Barcelone!
Foto - EPA

Istinska legenda

Gospodski potez Gerarda Piquea na odlasku iz Barcelone!

Midhat Šljivak

Gerard Pique (35) šokirao je fudbalski svijet objavom da završava karijeru i da će mu meč protiv Almerije biti posljedni. Legendarni defanzivac odlučio je napustiti klub i neće uzeti ni cent od preostalog ugovora.

Legenda Barcelone Gerard Pique iznenadio je sve odlukom da završi profesionalnu karijeru. Meč protiv Almerije u nedjelju na Camp Nou bit će mu posljednji u dresu katalonskog velikana.

Nakon 14 i po godina u prvom timu došlo je vrijeme za rastanak, a Pique je odlučio da od kluba ne uzima bilo kakvu odštetu nakon što je dogovorio odlazak.

Pique na godišnjem nivou zarađuje nešto više od šest miliona eura. On je imao pravo tražiti isplatu ove cifre, ali on to neće učiniti.

"Prije ili kasnije ću se vratiti u Barcelonu", poručio je na odlasku Gerard Pique koji ne krije da u budućnosti želi postati predsjednik kluba.

Iskusni defanzivac se u teškim vremenima često odricao ogromnog novca kako bi pomogao klubu. Dugo je bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu.

Oglasi

Prema navodnom ugovoru kojeg je imao zarađivao je čak 28 miliona eura na godišnjem nivou. Ipak, kako bi se klub spasio on je odlučio da se odrekne većine novca i ugovor mu je spao na 'samo' šest miliona eura godišnje.

Sada je odlučio oprostiti i tu cifru voljenom klubu. Odlazi kao velikan iz kluba, iako je u posljednje vrijeme bio u nemilosti navijača.

Gerard Pique je istinska ikona kluba. U dresu Barcelone odigrao je ukupno 615 utakmica i postigao je 52 pogotka.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 102 utakmice i postigao je pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi bogatu ponudu za sve mečeve najjačih evropskih liga, a o fenomenalnoj ponudi možete više informacija možete pronaći OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Radiš negdje u firmi, odlučiš da ne radiš više (penzionišeš se) i onda si gospodin jer nećeš više platu uzimati od te firme???
0 3
Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi