Svi čekaju meč Hrvatska - Turska, a Dinamo novim pojačanjem izazvao zemljotres!

Ispunili želju Jakiroviću

Svi čekaju meč Hrvatska - Turska, a Dinamo novim pojačanjem izazvao zemljotres! · Zvanično

Endin Čaušević

U GNK Dinamo iskoristili su ponovo reprezentativnu pauzu kako bi pojačali ekipu jer je jasno da je Sergeju Jakiroviću potrebno nekoliko novih igrača, a posebno se to odnosi na defanzivu. Na Maksimiru su ekspresno reagovali i već danas predstavili novo pojačanje.

Jakirović je nakon nekoliko loših rezultata u Evropi i prvenstvu jasno poručio da je Dinamu potrebno još pojačanja kako bi mogli parirati rivalima, a posebno je nezadovoljan bio defanzivom tima.

Čelnici kluba su Jakiroviću pružili podršku, a to su dokazali i danas ekspresnom reakcijom i predstavljanjem novog pojačanja.

U Dinamu su odlučili da iskoriste reprezentativnu pauzu kako bi doveli pojačanje u odbrani, a danas je potvrđeno da je to Kevin Theophile-Catherine koji se nakon svega nekoliko mjeseci vraća na Maksimir.

Theophile-Catherine je Dinamo napustio na kraju prošle sezone po isteku ugovora, ali nije uspio da pronađe novi angažman.

Oglasi

Ovaj 33-godišnji defanzivac je bio bez kluba prethodnih mjeseci, a u Dinamu su odlučili da ga ponovo vrate u ekipu, te je on danas potpisao novi ugovor i već od narednog meča će biti Jakiroviću na raspolaganju.

"Drago mi je da sam ponovno u svom Dinamu. Klub me kontaktirao i sretan sam što mogu pomoći. Veselim se povratku na teren i jedva čekam da nastavim tamo gdje sam stao. Za ovaj klub me vežu snažne emocije, ovdje sam proveo prekrasne godine i nadam se da ću moći pridonijeti novim uspjesima", rekao je Theophile nakon potpisa ugovora.

Inače, iskusni defanzivac sa Dinamom je dogovorio saradnju do kraja sezone, ali nije poznato da li je uključena opcija da se ugovor produži idućeg ljeta.

Ponikao je u dresu Rennesa, a prije dolaska u Hrvatsku nastupao je još za Cardiff i St. Ettiene. U Dinamu je u pet prethodnih sezona odigrao 153 utakmice, dao je tri gola i upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Volcanobet kladionica nudi vrhunsku ponudu sportskih takmičenja sa najboljim kvotama, a u to se možete uvjeriti klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Abu p.m zemljotresa i sad se trese
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi