Jakirović se ne boji PAOK-a, spomenuo i Hajduk, pa poručio: "Znamo da je tamo uzavrela atmosfera"

Trener Dinama nakon žrijeba osmine finala Konferencijske lige

Jakirović se ne boji PAOK-a, spomenuo i Hajduk, pa poručio: "Znamo da je tamo uzavrela atmosfera"

E. Čaušević, foto: EPA

GNK Dinamo Zagreb u osmini finala Konferencijske lige igrat će protiv grčkog PAOK-a, a trener hrvatskog prvaka Sergej Jakirović otkrio je svoje utiske nakon što je održan žrijeb u Nyonu.

Dinamo je sinoć uspio da napravi veliko iznenađenje jer je u dvomeču šesnaestine finala ovog takmičenja uspio da pobijedi slavni Betis s ukupnih 2:1.

Zagrebački klub mnogi su već bili otpisali, ali je Dinamo protiv Betisa bio sjajan i na kraju zasluženo prošao dalje.

Odmora za Modre nema jer su već danas žrijebom u Nyonu saznali da će u četvrtfinalu ovog takmičenja igrati protiv PAOK-a. Jasno je da je Dinamo mogao i bolje proći, ali sigurno je da se i s PAOK-om mogu obračunati.

Nakon što je završen žrijeb i Nyonu oglasio se i trener zagrebačkog kluba Sergej Jakirović koji je komentarisao činjenicu da njegov tim čeka dvomeč protiv PAOK-a.

Oglasi

"Rekao sam sinoć da je svejedno s kim igramo jer su sve to jako dobre ekipe. Dobro ćemo izanalizirati i pokušati se pripremiti najbolje što možemo da odigramo dvije dobre utakmice i pokušamo proći", rekao je Jakirović i dodao.

"Prva utakmice je kući pred našim navijačima što je sigurno dobro. Pokušat ćemo što bolje odigrati kako bismo stekli pred revanš u Grčkoj".

Jakirović je spomenuo i Hajduk kojeg je upravo PAOK izbacio iz Evrope u kvalifikacijama ove sezone.

"Oni su igrali s Hajdukom. Iako je to bilo na početku sezone sigurno ćemo pogledati te utakmice i naravno i ove zadnje mečeve PAOK-a. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, znamo da je tamo uzavrela atmosfera, ali smatram da su naši fudbaleri navikli igrati u takvom ambijentu", zaključio je trener Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo će prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a igrati na Maksimiru 7. marta, dok se revanš meč igra sedam dana kasnije u Grčkoj.

Također, Dinamo neće imati podršku u Solunu jer je navijačima hrvatskog kluba zabranjeno da gostuju u Grčkoj nakon skandala i nereda koji su se desilo ljetos u Atini pred meč protiv AEK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti