Novi šok u Bundesligi: Nogometašu Herthe otkriven tumor testisa

U petak operacija

Novi šok u Bundesligi: Nogometašu Herthe otkriven tumor testisa

E. Oštraković

Rutinski pregledi nekada otkriju ono čemu se ni u najgorim noćnim morama ne bi nadali.

Jedan takav rutinski pregled kod urologa otkrio je novog nogometaša u Bundesligi koji ima rak testisa, te će morati na operaciju.

Radi se o nogometašu Herthe iz Berlina, Jean-Paul Boetiusu kojem je tako dijagnosticiran tumora na testisu, a ovo saznanje je šokiralo nogometaša iz Nizozemske.

"Koliko god ova vijest bila užasna, puni smo nade da će Boetius da se oporavi i što prije vrati na zelene terene. Dobiti će svu moguću podršku od nas. Porodica koja se zove Hertha je uz njega i želimo mu sve najbolje", reako je Fredi Bobić, sportski direktor Herthe.

Jean-Paul Boëtius had a urological test on Wednesday, where a testicular tumour was discovered. We will inform you further once we have more information. Our thoughts are with you, Djanga! 💙#GemeinsamHertha #HaHoHe pic.twitter.com/onOpiRfrw3

Boetius je dijagnozu dobio jučer nakon urološkog testa, a već u petak će biti podvrgnut operativnom zahvatu, te se svi nadaju najboljem ishodu.

Zanimljivo je da je on četvrti nogometaš iz Bundeslige kojem je otkriven tumor testisa, a najsvježiji je naravno slučaj Sebastiana Hallera.

U dosadašnjem dijelu karijere Boetius je nastupao za Feyenoord, Basel i ekipu Mainza iz koje je prešao u Herthu sa kojom je potpisao ugovor na tri godine.

"Porodica tvog bivšeg kluba, Mainza, je uz tebe Djanga. Nadamo se da ćeš se brzo oporaviti", napisali su na svom Twitter profilu iz njegovog bivšeg kluba, Mainza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Problem sa tumorom testisa sve više pravi probleme nogometašima, te će se sigurno morati posvetiti posebna pažnja u budućnosti kada je riječ o pregledima.

Na kraju za nadati se da će i Haller i Boetius uspješno biti izliječeni, te nastaviti sa svojom nogometnom karijerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi