Žrijeb u Hamburgu rekao svoje: Hrvatska u grupi smrti na Evropskom prvenstvu!

Na ljeto nas čeka spektakl

Žrijeb u Hamburgu rekao svoje: Hrvatska u grupi smrti na Evropskom prvenstvu!

Endin Čaušević

U Hamburgu je večeras održano izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj, a svoje protivnike saznala je i reprezentacija Hrvatske.

Odbrojavanje do Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj večeras je zvanično počelo jer je u Hamburgu održan žrijeb grupa za ovo veliko takmičenje.

U bubnju na žrijebu našla su se imena reprezentacija koje su već osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, a potencijalne protivnike saznale su i ekipe koje su u baražu, među kojima je i Bosna i Hercegovina, koji se igra u martu iduće godine.

Naravno, žrijeb je bio veoma zanimljiv i zbog naših komšija koji su već osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, a to je selekcija Hrvatske.

Vatreni su u samom finišu kvalifikacija uspjeli da izbore drugo mjesto u grupi i direktno odu na EP iako je bilo straha da bi mogli završiti u baražu što se na sreću ekipe Zlatka Dalića na kraju nije desilo, te se ime ove selekcije našlo u večerašnjem žrijebu.

Oglasi

Šešir 1: Njemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

Šešir 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

Šešir 3: Nizozemska, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Hrvatska

Šešir 4: Italija, Srbija, Švicarska, pobjednik baraža Lige A, pobjednik baraža Lige B, pobjednik baraža Lige C.

Oglasi

Na kraju žrijeb je odlučio da će Hrvatska na Evropskom prvenstvu u B grupi igrati protiv Španije, Albanije i Italija.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo će biti odigrano u deset njemačkih gradova, a to su Berlin, Hamburg, Leipzig, Düsseldorf, Frankfurt, Dortmund, Gelsenkirchen, Frankfurt, Stuttgart, Koln i Minhen.

Inače, Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igrat će se idućeg ljeta od 14. juna do 14. jula kada će u Belinu biti odigrano veliko finale.

Hrvatska otvara takmičenje protiv Španije, poznat cijeli raspored

Reprezentacija Hrvatske svoj put u grupnoj fazi Evropskog prvenstva počinje 15. juna kada Dalićev tim čeka prvi veliki derbi i to protiv Španije, a ovaj meč će biti odigran u Berlinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon toga Hrvatska će ponovo na teren 19. juna kada će igrati protiv Albanije i to u Hamburgu.

Grupna faza za Vatrene završava se okršajem protiv Italije, a ta utakmica je na rasporedu 24. juna u Leipzigu.

Top Komentari

Nikaragva231
Najlaksu grupu imamo stvarno moramo baraz proci i gorice germanija
2 0
user1677191664
Ako mi indjanci prodjemo baraz,,imamo najlaksu grupu,,sad tek treba dati sve od sebe,,zadnju Kap krv,,i znoja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi