Zlatko Dalić s velikim promjenama u reprezentaciji Hrvatske hvata voz za Njemačku
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nekoliko novih imena

Zlatko Dalić s velikim promjenama u reprezentaciji Hrvatske hvata voz za Njemačku

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske je oktobarskim porazima od Turske i Velsa poprilično zakomplikovala plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Vatreni će u novembru odigrati još dvije utakmice i s Velšanima će odlučiti o ekipi koja će pored Turske ići u Njemačku. Na popisu selektora Zlatka Dalića, prema određenim informacijama, bit će određenih promjena i nekoliko igrača je prekrižio.

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić odlučio je napraviti nekoliko izmjena na popisu igrača za novembarske utakmice u kojima je Vatrenima u duelima s Armenijom i Latvijom potrebno šest bodova, te kiks Velsa protiv Turske ili Armenije.

Navodno, Dalić je odlučio sa spiska prekrižiti nekoliko fudbalera. Među njima su Petar Musa, Nikola Vlašić i Borna Barišić, a postoji mogućnost da bez poziva ostane i Josip Brekalo.

Već se zna ko će zamijeniti ove fudbalere. Ofanzivni dvojac Rijeke Franjo Ivanović i Marco Pašalić trebali bi dobiti pozive nakon zaista fenomenalnih nastupa u dresu tima s Rujevice.

Obojica su bivši omladinski reprezentativci, sada bi konačno mogli dobiti šansu u A timu i to u odlučujućim utakmicama Vatrenih.

Oglasi

Franjo Ivanović (20) igra odlično ove sezone. Zabio je sedam golova u 18 nastupa, a prati ga Marco Pašalić (23) koji je u 17 utakmica postigao šest pogodaka i upisao je dvije asistencije.

Lijevu stranu odbrane Hrvatske umjesto Borne Barišića trebao bi uz Bornu Sosu zatvoriti iskusni bek Hajduka Dario Melnjak koji je posljednji poziv u nacionalni tim imao u kvalifikacijama za Svjetsko prvensto kada je odigrao meč s Maltom.

Ukupno je Melnjak upisao osam nastupa u nacionalnom timu, no sada bi mogao naplatiti dobre igre i vratiti se u nacionalni tim.

Dalić će popis reprezentativaca objaviti za 10-ak dana. Vidjet ćemo da li će do ovih promjena zaista doći, no promjene su prema svemu viđenom neophodne.

Vatreni će 18. novembra gostovati u Rigi kod Latvije, a tri dana kasnije čekaju Armeniju na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turska se već plasirala na Euro i utakmica protiv Velsa im ne znači ništa i to bi mogao biti problem za Hrvatsku koja ima isti broj bodova kao Velšani (10), ali slabiji međusobni omjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi