Hrvatska sredila Mađarsku, Slovenija bolja od Poljske

Francuzi tri od tri

Hrvatska sredila Mađarsku, Slovenija bolja od Poljske

M. Maksimović

Aktuelni svjetski prvaci su upisali i treću pobjedu na ovom prvenstvu.Savladan je Brazil, ne tako ubjedljivo 27:22, ali je već nakon dvadesetak minuta bilo sve jasno. Tada je Francuska povela 9:3, do kraja poluvremena su Brazilci postigli još dva gola.

Sve je izgledalo sasvim normalno do 48 minute, a onda su Brazilci napravili neočekivanih 5:0, pa su se spustili na -4. Međutim Daniel Narcisse je zabio dva puta zaredom i Francuska je posao završila.Omeyer je utakmicu zaključio sa 16 odbrana, Guigou se šest puta upisao u strijelce.Kod Brazila jedini sa četiri gola je bio Pozzer. 

 

Očekivano dobru utakmicu su odigrali Slovenci i Poljaci u grupi C.Igralo se u serijama, Poljska je prva prijetila u završnici prvog dijela, povela je 14:10, ali je Slovenija u 36.minuti došla na +2.U prvih 14 minuta nastavka Poljaci su postigli samo jedan gol, Slovenija je povela 19:15, ali utakmica nije bila riješena.Na kraju u neizvjesnoj završnici Slovenija slavi treću pobjedu na turniru 25:24, važan gol je bio onaj Zormana za 25:23.

 

Borut Mačkovšek iz Celja je odigrao odličnu utakmicu, zaokruženu sa devet golova. Sedam odnosno šest dodali Jure Dolenec i Dragan Gajić. Poljaci su imali Bartosza i Michala Jureckog sa po pet golova.

 

Uzbuđenja su se očekivala i na utakmici Hrvatska - Mađarska, ali tamo nije bilo zahvaljujući razigranoj Hrvatskoj. već u ranoj fazi zahvaljujući brzoj igri Hrvatska je stvorila osjetniju prednost koju Mađari do poluvremena nisu dostigli. Sa brza četiri gola na otvaranju drugog dijela, Hrvatska je stigla do velikih 19:11.

 

Mađarima je vrlo brzo postalo jasno da u ovoj utakmici nemaju šta tražiti.Ivan Čupić je do kraja utakmice došao do 80 posto relaizacije (8/10), Kopljar na 86 posto (6/7), još je pet golova postigao Duvnjak. Kod Mađarske vrijedi izdvojii golmana Rolanda Miklera sa 12 odbrana, Szöllösi se upisao pet puta u strijelce.Hrvatska je utakmicu odradila bez povrijeđenog Lackovića, pa ovih 30:21 ima svoju težinu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti