Posušje za poluvrijeme očitalo lekciju Igmanu
Domaći slave, gosti su potpuno razočarali

Prvi meč nedjeljnog programa 16. kola Premijer lige

Posušje za poluvrijeme očitalo lekciju Igmanu

Samir Mlaćo

U prvom meču današnjeg programa 16. kola Premijer lige naše zemlje Posušje je danas očitalo pravu nogometnu lekciju nogometašima Igmana iz Konjica.

Slavili su domaći 4:1, a sve je bilo riješeno već nakn prvog dijela kada je na semaforu pisalo 3:0. Bilo je to sigurno vodstvo i već tada je bilo jasno da će domaći upisati važna tri boda.

Igman je potpuno razočarao, djelovao blijedo i Edis Mulalić će biti na velikim mukama u završnici prvog dijela sezone.

Posušje je povelo već u osmoj minuti. Mandić je dobio upotrebljivu loptu, šutirao je, Ćeman brani ali odbija se od defanzivca Igmana Sipovića i odlazi u mrežu gola gostiju. Tri minute kasnije prilika za Mandića, no Ćeman brani.

Ipak, u 16. minuti bilo je 2:0. Kamenar je centrirao iz kornera, Marić glavom loptu prebacio na drugu stativu gdje je usamljen Boban koji s dva metra pogađa praznu mrežu.

Igman je djelovoa potpuno izgubljeno, te praktički nije ni zaprijetio, a pred odlazak na pauzu treći pogodak u mreži gostiju. Brković je centrirao iz kornera, lopta pada na dva metra od gola Igmana gdje se najbolje snalazi Lučić i pogađa za 3:0.

Oglasi

Partija posljednje linije Igmana definitivno će biti za svake analize stručnog štaba gostiju, ali ništa bolji nisu bili ni njihovi saigrači iz ostalih linija.

U nastavku prijeti Posušje preko Marića i Brkovića, a u 60. minuti loša reakcija golmana Posušja Galića, no nisu to gosti iskoristili i Lučić je izbacio loptu.

U 73. minuti prilika za domaće preko Ericka, no šutirao je visoko preko gola iz izgledne pozicije. Dvije minute kasnije Begić šutira sa pet metara, no otišlo je to pored lijeve stative gola gostiju. Deset minuta prije kraja Igman je smanjio na 3:1.

Oremuš je bio asistent, a iskusni Mersudin Ahmetović sa pet metara matira Galića. Do kraja Vinko Rozić pogađa za 4:1 u sudijskoj nadoknadi i postavlja konačan rezultat meča.

Posušje sada ima 20 bodova i preteklo je Željezničar, te zauzima sedmu poziciju, a Igman je i dalje na desetom mjestu sa 15 osvojenih bodova.

Oglasi

U narednom kolu Posušje ide u goste Slogi Doboj, dok Igman dočekuje FK Tuzla City.

Premijer liga BiH, 16. kolo

HŠK Posušje - FK Igman Konjic 4:1

HŠK Posušje: Galić, Brković, Kamenar, Mandić, Begić, Joao Erick, Marić, Bešlić, Maglica, Lučić i Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman Konjic: Ćeman, Bešagić, Oremuš, Bodul, Ćubrilo, Sipović, , Bojo, Đorić, Mešić, Denković i Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
izmedzu tuzle kit igmana i zeljave cese trazit novi federalac
3 0
Drakula
Zvijezda 09 i Igman ispadaju. Ako zeljkan ne uzme bod Velezu bar nek se zapitaju dobro.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi