Ćuže riješio mostarski derbi, Velež napustila sreća kada je najviše trebala
Mostarski derbi nije donio previše fudbalske ljepote, domaćin na kraju slavi

Plemići uzeli tri boda

Ćuže riješio mostarski derbi, Velež napustila sreća kada je najviše trebala

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u 26. kolu Wwin lige dočekao gradskog rivala Velež i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Seriju pobjeda mostarski Plemići nastavili su u velikom derbiju protiv Veleža. Slavili su s minimalnih 1:0, ali Rođeni su većim dijelom susreta bili ravnopravan protivnik, imali su i dvije stative i sigurno da nakon svega viđenog ne mogu biti zadovoljni rezultatom.

Otvaranje susreta pripada Zrinjskom. Domaći su pritisli rivala odmah na startu, a već u drugoj minuti stvaraju veliku šansu, no udarac Bilbije je u posljednji čas izblokiran.

Bolja igra Zrinjskog urodila je plodom u devetoj minuti. Ćuže pogađa mrežu Veleža na asistenciju Šunjića za prednost od 1:0.

Imao je Velež pokušaj preko Haskića u 12. minuti. Njegov udarac glavom odlazi pored gola, ali na terenu je Zrinjski bio poprilično nadmoćan.

Ramić i Malekinušić su potom šutirali s distance, nije se mijenjao rezultat, da bi se Rođeni malo probudili u drugom dijelu prvog poluvremena kada su stvorili i najbolju šansu na utakmici.

Oglasi

Fenomenalni Guliashvili sjajno izvodi slobodan udarac, Marić je već bio savladan, no udarac napadača Rođenih završava na stativi i propala je odlična šansa za izjednačenje. Na odmor se odlazi vodstvom Zrinjskog od 1:0.

Drugo poluvrijeme šansom otvara Malekinušić. Iz dobre pozicije šutira neprecizno. Potom Hrkač skida udarac Kiša gotovo s gol-linije.

Velež u 51. minuti trese mrežu Zrinjskog. Sudija Ibrišimbegović pokazuje nedozvoljenu poziciju Čaića i ovo je bila veoma sumnjiva odluka. Nastavili su gosti s napadima.

Rođeni su u 64. minuti tražili penal. Šunjić i Vehabović su bili u duelu u kaznenom prostoru, Peljto je pokazao da se igra nastavi, a zatim i kartone Suljiću i Vehaboviću zbog prigovora.

Nastavljena je potom ofanziva Veleža. Veliku šansu propuštaju u 69. minuti kada nakon šuta Halilovića stativa spašava Zrinjski.

Oglasi

Minut nakon toga dvije velike šanse za Zrinjski. Hadžikić skida zicer Malekinušiću, a potom i Kišu i ostavlja Velež u igri.

Međutim, naredne minute ne donose previše uzbuđenja na terenu. Velež je imao posjed lopte, pokušavao je nešto napraviti, no nije bilo rješenja u fazi napada. 

U 90. minuti domaći imaju veliku šansu. Tičinović izlazi sam pred Hadžikića, spetljao se u ključnom trenutku i golman Rođenih ponovo spašava svoj tim.

Wwin liga, 26. kolo:

Zrinjski - Velež 1:0 (Ćuže 9')

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Bilbija

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pizaro01
Peljto -Velež 1:0
11 5
Rodjeni1985
Bravo Rodjeni za nas ste pobjednici !!!
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi