Legende bh. nogometa u srijedu u humanoj misiji u Gradačcu

Sin bivšeg kapitena NK Zvijezda obolio od leukemije

Legende bh. nogometa u srijedu u humanoj misiji u Gradačcu

S. Mlaćo

Revijalna utakmica za pomoć malom Amelu Hamziću koji je obolio od leukemije održat će se u srijedu s početkom u 19:00 sati u sportskoj sali Skenderija u Gradačcu.

Amel je sin Amira Hamzića, bivšeg kapitena NK Zvijezda i to najbolje generacije koja je ekspresno u tri sezone protutnjala od Druge lige do Premijer lige BiH.

Kada su čuli za bolest malog Amela, njegovi saigrači su se sami organizovali i odlučili se da pomognu svom kapitenu. Još jednom su pokazali da veliku zaslugu za sjajne rezultate koje su ostvarivali na terenu ima izuzetno drugarstvo koje je vladalo među njima i koje i danas traje. Odmah su se organizovali i za njihov apel za organizaciju jedne humanitarne utakmice prvi su se odazvali mnogi naši bivši nogometaši koji su već učestvovali na mnogo takvih utakmica.

Organizacioni odbor sačinjavaju bivši nogometaši Zvijezde iz one najsjajnije generacije: Nermin Huseinbašić, Velibor Vasilić, Denis Taletović, Armin Mujčić, Nedim Huseibašić i Amir Rekić. Utakmicu su nazvali "Za utakmicu života" i pozvali što veći broj sugrađana da se odazovu i dođu u Skenderiju. Veliku zahvalu su uputili sportskom novinaru Sinanu Sinanoviću koji se angažovao na sastavljanju ekipe Humanih zvijezda, kojima se već unaprijed Organizacioni odbor zahvalio, oduševljen velikim brojem prijava za dolazak.

Na ovoj utakmici će nastupiti dobro poznata imena i legende našeg nogometa kao što su Alen Škoro, Mersudin Ahmetović, Vladan Grujić, Darko Maletić, Vule Trivunović, Vlatko Glavaš, Vedin Musić, Mirsad Dedić, Bakir Beširević, Nudžeim Geca, Edin Mujčin, Veldin Karić, Samir Bekrić, Aleksandar Kosorić, Feđa Dudić, Damir Špica...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo je da je među ovim igračima čak petorica bivših reprezentativaca koji su igrali u onoj čuvenoj utakmici protiv Brazila u Manausu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti