Borba za opstanak dostiže vrhunac: Igman upisao zlata vrijednu pobjedu

Veliko slavlje u Konjicu

Borba za opstanak dostiže vrhunac: Igman upisao zlata vrijednu pobjedu

Haris Zilić

Veoma bitan duel u borbi za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas su u Konjicu u sklopu 28. kola odigrali Igman Konjic i Sloga Meridian Doboj. Utakmica je ponudila dosta borbe i uzbuđenja na kraju je slavio Igman rezultatom 3:0 zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu.

Igman bolje otvara meč. Prvi udarac u okvir gola u osmoj minuti, centrirao je Bodul, pokušao je Ramić glavom, no siguran je Trako.

Šest minuta kasnije dobra akcija Igmana po desnoj strani, na kraju je Hrelja ubacio, ali Starčević ispred Denkovića interveniše.

U 15. minuti penal za goste nakon igranja rukom Hrelje. Protesti domaćih igrača i klupe, ali odluka glavnog sudije Bandića je bila ispravna. Loptu je uzeo Zajić i promašio cijeli gol, tako da je ostalo 0:0. Velika je to bila prilika za goste.

Nakon toga većinom se igralo na sredini terena do finiša prvog poluvremena. U 38. minuti Hrelja sjajno šutira, čini se da bi bio pogodak da Nikolić glavom nije intervenisao.

Dvije minute kasnije na drugoj strani sjajna kontra gostiju, no Ćeman odlično prati i spriječava Starčevića da postigne pogodak i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

U nastavak utakmice Igman je krenuo mnogo ofanzivnije. Bili su dosta bolji na startu drugog poluvremena, a nagrada stiže u 54. minuti kada je Hrelja pogodio za 1:0 i veliko slavlje na stadionu u Konjicu.

U 66. minuti novo slavlje za domaćine. Hebibović je presjekao napad gostiju uposlio Denkovića koji je lijepo prošao odbranu Sloge i preciznim udarcem zatresao mrežu gostiju iz Doboja za 2:0.

U 71. minuti Bodul je pokušao iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali lopta ide preko gola golmana Trake.

Denković je krunisao sjajnu partiju još jednim golom u 84. minuti. Bojo je ukrao loptu dodao do Denkovića koji pogađa za velikih 3:0.

Nakon toga domaćin nisu previše žurili imali su velika prednost, a gosti kao da su se predali u finišu susreta i završeno je 3:0. Vrijedan trijumf Igmana i borba za opstanak dostiže vrhunac, čeka nas uzbudljiv finiš sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 28. kolo:

Igman Konjic - Sloga Meridian 3:0 (Hrelja 54', Denković 66', 84')

FK IGMAN: Ćeman, Duraković, Mahmić, Dupovac, Oremuš, Hebibović, Drljević, Bodul, Hrelja, Denković i Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Omić, Zajić, Đorić, Stevanović, Šaula, Lalić, Starčević, Ristić i Milanović.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Bravo Igmane.
2 0
starmac
Bravo IGMAN.Sve čestitke.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti