Šou Mirsada Ramića za jako važnu pobjedu Igmana u derbiju začelja

Leotar poražen s 3:1

Šou Mirsada Ramića za jako važnu pobjedu Igmana u derbiju začelja

E. Škorić

U jednom od tri nedjeljna meča 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Igman je ugostio, a potom i savladao Leotar s 3:1.

Bio je ovo duel novajlija u Premijer ligi i ujedno derbi začelja. Igman je došao do pobjede s kojom je mjesto fenjeraša prepustio gostima iz Trebinja, koji su sada u negativnoj seriji od tri poraza.

I Igman je imao krizu rezultata, seriju utakmica bez pobjede, a čini se da je danas bila idealna šansa da se trijumfuje.

Već u šestoj minuti igrači Igmana traže penal nakon udarca Hrelje kojeg je izblokirao jedan nogometaš gostiju, ali sudija se ne oglašava. U 16. minuti slab udarac Bodula na ubačaj Jakupovića.

Uzvraćaju Trebinjci u 21. minuti, Aćimović ima šansu, ali pogađa stativu nakon udarca glavom. Dvije minute kasnije Jakupović prijeti, ali brani golman Leotara i izbacuje u korner. Nedugo nakon toga, Ramić pogađa prečku gostujućeg gola.

Prvi gol na meču viđen je u 31. minuti, a strijelac je bio Ramić, koji glavom pogađa na ubačaj Durakovića. U 37. minuti je već bilo 2:0, pošto je Ramić pogodio mrežu uz pomoć Puletića, koji je loše reagovao na golu. Asistencija je prepisana Hrelji.

Oglasi

Jedna, odnosno dvije diskutabilne sudijska odluka u završnici prvog dijela. Šušnjar je primio loptu u očitom ofsajdu, ništa nije svirano. Dupovac je s njim u duelu i dosuđen je penal. Gosti su protestovali, čini se s potpunim pravom ali promjene odluke nije bilo. Todorović s bijele tačke smanjuje na 2:1.

Ramić je u 51. minuti zamalo došao do hat-tricka, ali je glavom pucao pored gola, a isti je igrač imao šansu i u 57. minuti, da bi ipak uspio u svojoj namjeri da dođe do trećeg gola u 60. minuti. Jakupović je centrirao, a danas sjajni Ramić stavio tačku na i.

U ostatku meča mreže su mirovale, Igmanu je to više odgovaralo, pa je ovaj tim ostvario značajna tri boda.

Igman - Leotar 3:1

FK Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Bodul, Dupovac, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Milović, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cvetković, Cmiljanović, Karić, Šušnjar, Matković.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Sudije ne vide duboki ofsajd i svira ne postojeći penal.Vicini mafijaši sude po nalogu ******a.
7 0
user1653764640
Bravo Igman. Sam protiv svih
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi