"Insigne je posljednji simbol Napolija"

Zdenek Zeman o omalenom Italijanu

"Insigne je posljednji simbol Napolija"

Dosta vremena se "šuškalo" da bi Lorenzo Insigne mogao napustiti svoj Napoli.

A onda su, nedavno, stigle vijesti da je omaleni ofanzivac nogirao menadžera Minu Raiolu što su mnogi prepoznali kao nepohodan korak da bi Insigne bez smetnji produžio saradnju sa Napolijem i u voljenom klubu možda ostao do kraja karijere.

O Insigneu je sada govorio i legendarni trener Zdenek Zememan, koji je tokom trenerske karijere, istina jako kratko, vodio i Napoli. Zeman je poručio da je Insigne najbolji italijanski igrač i posljednji simbol Napolija.

"Lorenzo je za mene posljednji simbol kluba... On je najbolji italijanski fudbaler, jedan od rijetkih koji mogu napraviti razliku", izjavio je Zeman za Corriere dello Sport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je Napolitanac, koji se tako i osjeća. Ja se nadam da će on ostati uvom gradu, kao što je Francesco uradio u Rimu. Ipak, Totti u Rimu nikada nije stavljen pred izazov da to uradi."

Lorenzo Insigne, danas kapiten Napolija, je rođen u predgrađu Napulja i od omladinskih dana je član kluba sa San Paola. Izuzmu li se posudbe na koje je išao kao mladi fudbaler, Insigne je čitavu karijeru proveo u Napoliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi