Rukavica u lice Saudijcima: Marseille i Newcastle su "sitnica" kakvu kupovinu završava katarski šeik

Pregovori oko kupovine su u toku

Rukavica u lice Saudijcima: Marseille i Newcastle su "sitnica" kakvu kupovinu završava katarski šeik

Admin Čaušević

Jassim Bin Hamad Al Thani nije uspio sa kupovinom Manchester United, ali je pronašao novu metu koju će u svoje ruke dobiti mnogo lakše nego od očekivanog. Razlog su dugovi višestrukog prvaka Evrope. 

Arapi su ogromnim ulaganjima počeli igrati važnu ulogu u evropskom fudbalu. Koncorzij iz UAE-a je od Manchester Cityja napravio najbolji tim na svijetu u prošloj sezoni.

PSG kojeg predvode Katarani već godinama je zadužen za zvučne transfere i dovođenje velikih zvijezda, dok su i Saudijci odlučili da počnu ulagati i igrati važnu ulogu.

Saudijski PIF fond je preuzeo Newcastle United i brzo ga lansirao u vrh engleskog fudbala, a naredni cilj je kupovina Marseillea u Francuskoj.

Upravo iz tog razloga, Katarani na čelu sa Al Thanijem pripremaju odgovor i to u vidu kupovine Intera, historijski gledano jednog od najvažnijih klubova svijeta.

Oglasi

Nerazzurri su tri puta bili prvaci Evrope, nikad nisu ispali iz Serije A, prošle godine su igrali finale Lige prvaka, jako su popularni širom svijeta, a ono što je najvažnije već su u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala.

Sadašnji vlasnik Intera Steven Zhang se nalazi u ogromnim problemima, nedavno su njegove kompanije tužene u Hong Kongu te do maja 2024. godine mora izmiriti 400 miliona eura.

Upravo iz tog razloga se Zhang nada da će što prije završiti prodaju Al Thaniju i to pod svojim uslovima i to kroz posredstvom Katarske islamske banke.

Al Thani je bio uvjeren da može kupiti dionice Manchester Uniteda, ali je izgubio od Sir Jim Ratcliffea pa se okrenuo drugim metama, a Inter je idealna opcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, milanski klub je već duže od decenije u vlasništvu stranaca jer je prije Zhanga klubom rukovodio biznismen iz Indonezije, Erick Thohir kjoi se i nije proslavio kao gazda slavnog italijanskog kluba.

Osim na geopolitičkom planu rivalstvo između arapskih zemalja Katara, UAE-a i Saudijske Arabije očigledno se prenosi i na sport.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti