Ispali PAOK i Legia
Foto: EPA

Evropska liga, play off

Ispali PAOK i Legia

Midhat Šljivak

Dva velika iznenađenja dogodila su se u play offu Evropske lige.

U grupnoj fazi ovog takmičenja igraće švedski Ostersunds i moldavski Sheriff Tiraspol, koji su na iznenađenje svih izbacil PAOK i Legiju.

Grčki PAOK je prednošću od 3:1 došao u Švedsku. Činilo se kako su pola posla već obavili, ali je švedski tim odradio odličan posao i pobjedom od 2:0 u revanšu ostvario je plasman dalje.

Golove za prolaz Ostersundsa postigao je Ghoddos u 70. i 77. minuti, pa ćemo tako ovaj tim po prvi put gledati u grupnoj fazi Evropske lige.

Gojko Cimirot je za tm iz Soluna odigrao 81 minut.

Sheriff iz Tiraspola je odigrao dovoljnih 0:0 protiv Legije iz Varšave. Moldavci su u prvom meču u Poljskoj izvukli odličnih 1:1, a gol kojeg su postigli na gostovanju im je na kraju i donio prolaz.

Siguran prolaz ostvario je kijevski Dinamo koji je pobijedio Maritimo s 3:1, a Salzburg je protiv rumunskog Viitorula samo potvrdio prolaz (4:0).

Evropska liga, play off:

AEK Larnaca - Plzen 0:0 (1:3)

Dynamo Kiev - Mairitmo 3:1 (0:0)

Maccabi Tel Aviv - Altach 2;2 (1:0)

Oleksandriya - Bate 1:2 (1:1)

Ostersunds - PAOK 2:0 (1:3)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sheriff - Legia 0:0 (1:1)

Salzburg - Viitorul 4:0 (3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi