"Svako stoji iza svoje odluke": Petev o Kovačeviću, ekipi, povjerenju u igrače, greškama, analizi...

Zmajevi se okupili u Zenici

"Svako stoji iza svoje odluke": Petev o Kovačeviću, ekipi, povjerenju u igrače, greškama, analizi...

A. Čaušević

Pripreme za prve četiri utakmice novog izdanja Lige nacija zvanično su počele danas. 

U Zenici su se okupili fudbalski reprezentativci BiH gdje ih je dočekao selektor Ivaylo Petev zajedno sa ostatkom stručnog štaba.

Petev se suočio i sa prvim otkazom pošto se na okupljanju nije pojavio golman Vladan Kovačević.

"Vladan Kovačević nije tu. Ne znam što se nije javaljao. Svako stoje iza svoje odluke. Svi ostali su tu. Sad ćemo razgovoartai sa trenerima golmana, vjerovatno će biti pozvan neko iz U21 reprezentacije", rekao je Petev. 

Nada se da će njegovi izabranici pokazati mnogo više samopouzdanja nego ranije.

"Ne mislim da smo u tim utakmicama igrali loše, jedino smo kiksali protiv Ukrajine. Mislim da smo uradili puno dobrih stvari. Bitno mi je da sada izgledamo puno bolje i da izgledamo sa više samopouzdanja."

Oglasi

"Vjerujem u ovaj tim i kad pobijedimo i kad izgubimo. Tako je u životu, ne može se uvijek pobijediti. Vjerujem 300% igračima. Realni smo i svjesni da možemo i nadam se da ćemo u ovom ciklusu izgledati puno bolje. Više smo od godinu zajedno i nadam se da ćemo mentalno biti zreliji.

Prvi susret je na programu u subotu kada naši izabranici gostuju Finskoj.

"I Finska i svaki naredni protivnik igrat ćemo na pobjedu. Imamo jako dobre momke. Fali nam malo i nadam se da ćemo imati malo više sreće i da ćemo imati dobar rezultat."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nadam se da smo u boljoj situcaiji. Preživjeli smo i dobro i loše. Bitno je da analiziramo gdje smo pogriješili. Siguran sam da će svi igrači dati sve od sebe. Fokus je na Finskoj pa ćemo poslije misliti na dalje. Znamo gdje smo pogriješili, realni smo", poručio je Petev.

Nakon duela s Finskom dolazi nam Rumunija, pa zatim slijedi gostovanje Crnoj Gori, a onda 14. juna za kraj prvog ciklusa Lige nacija odigrat ćemo domaći meč s Finskom.

Promo

Top Komentari

MSOZ101
Dosta je više i tvoje budalešćine. U ove četiri utakmice očekujem maksimano jedan bod i to u ovoj posljednjoj kad možda izvaramo Finsku. Realno i slabije reprezentacije igraju bolje od nas kao evo naprimjer Crna Gora, ali ne zbog kvalitete već zbog borbenosti i srca na terenu, a to moraš osjetiti i ne dolazi od poruke "e hajmo igrat borbeno". Naša reprezentacija zbog saveza, Peteva, stanja u bosanskohercegovačkom nogometu nema motiv, a to je presudno bilo u svakom odigranom susretu u posljednje dvije godine. Zato smo i izgledali na terenu kao ona stvar. Dokle god je ova garnitura na čelu saveza nećemo ništa značajno napraviti. Ne jer igrači žele to nego što se tako osjećaju.
9 0
saju701
”Ne moze se uvjek pobijediti” ! Pa majke ti koliko pobijeda mi to imamo haha kakva ubleha nas vodi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi