Iz Mozzarta za tuzlanski Proleter: Nova oprema za nove pobjede

Klub iz Slavinovića poznat po plemenitom sportskom duhu

Iz Mozzarta za tuzlanski Proleter: Nova oprema za nove pobjede

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Proleter Slavinovići osnovan je prije 45 godina u Tuzli. Od tada su ostvarili brojne uspjehe, a danas su posebno posvećeni razvoju omladinskog pogona. Omladinci bi jednog dana mogli stopama seniora koji će se za bodove u Drugoj kantonalnoj ligi od iduće sezone boriti u novim Mozzart dresovima.

Podrška, koju nam je Mozzart pružio, uveliko nam je olakšala funkcionisanje kluba. Ujedno su izmamili osmijehe na lice našim igračima koji sa ponosom nose opremu sa znakom „M“, a to im je i podsticaj za nove pobjede- kaže Džemal Akeljić, sportski direktor i predsjednik UO kluba.

Klub broji oko 180 članova. U njihovom omladinskom pogonu su mladi fudbaleri od 2005. do 2018. godišta, tu su i pjetlići, pretpioniri, pioniri i kadeti, te 22 seniora. 

Opis nije dostupan.

Prvi Proleterov tim takmiči se Drugoj ligi Tuzlanskog kantona. Pretpioniri i pioniri su uglavnom među prve tri ekipe, a kadeti na sredini tabele u Prvoj kantonalnoj ligi. Pjetlići nemaju svoju ligu, pa uglavnom učestvuju na turnirima.

Seniori će se ove godine boriti za ulazak u Prvu kantonalnu ligu i to u novim Mozzart dresovima koji bi mogli da im donesu sreću. 

Opis nije dostupan.

U bogatoj istoriji klub je ostvario brojne uspjehe. Sa njihovog stadiona potekao je Vedad Ibišević u klubu iz Slavinovića koji se tada zvao Zmaj od Bosne, a potom je zaigrao za brojne evropske i svjetske klubove. 

Omladinci Proletera prije nekoliko godina učestvovali su na turniru u Njemačkoj gdje su osvojili prvo mjesto. 

Opis nije dostupan.

Upravo su oni uzdanica ovog kluba, pa rukovodstvo posvećeno radi na razvoju omladinskog pogona. U narednom periodu žele da formiraju i selekciju juniora, a sa svim omladincima radi pet trenera sa UEFA licencom. 

Za posebnu pohvalu je činjenica da FK Proleter omogućava treninge i djeci čiji su roditelji slabijeg socijalnog statusa, pa ih oslobađaju plaćanja članarine. Takođe, već deset godina imaju saradnju sa Javnom ustanovom za djecu bez roditeljskog staranja kojoj su omogućili besplatne treninge.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Podršku u ovoj plemenitoj sportskoj misiji pružaju im prijatelji kluba, tu su i članarine kojima plaćaju održavanje terena, režijske troškove i registracije službenih lica na utakmicama, kao i plate osoblju kluba. 

Želja im je da u narednom periodu pokrenu svoju fudbalsku akademiju i da svim zainteresovanim omladincima omoguće jednake uslove za bavljenje fudbalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti