Iskusni lav ne odustaje: James Milner ima novi klub
FOTO: EPA

Ostaje na Ostrvu

Iskusni lav ne odustaje: James Milner ima novi klub · Zvanično

Haris Zilić

Stigla je potvrda još jednog transfera ovo ljeto. Iskusni James Milner ostaje u engleskom Premiershipu i nastavlja svoju karijeru barem još godinu dana.

Sada već bivši 37-godišnji fudbaler Liverpoola novi je član Brightona potvrđeno je od strane kluba.

Milner je sa Brightonom potpisao ugovor do 2024. godine sa mogućnosti produženja istog.

Dakle, Milner će još minimalno sezonu igrati u Premiershipu i pokušati oboriti još neke rekorde, ako ništa po broju nastupa.

Oglasi

Brighton je bio hit prošle sezone, zauzeli su šesto mjesto i izborili plasman u Evropa ligu naredne sezone.

Milner iza sebe ima bogatu karijeru. Prije Liverpoola nosio je dres Aston Ville, Manchester Citya, Newcastlea i Leeds Uniteda.

Bio je i reprezentativac Engleske za koju je odigrao 61 utakmicu i postigao jedan pogodak.

Dakle, Milner će sa Birghtonom naredne sezone igrati Evropa ligu i vidjet ćemo koliko Brighton može u svom prvom nastupu na evropskoj sceni.

U klubu vjeruju da će dolazak Milnera biti od pomoći posebno radi iskustva koje posjeduje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno Brighton i Liverpool su ozvaničili već drugi transfer u junu jer je ranije u suprotnom smjeru iz brightona na Anfield otišao Alexi Mac Allister.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi